21 Ekimde referanduma ...

. 18 Ekim 2007 Perşembe
1 Yorumlarınız


21 Ekimde referanduma ...
Hayatımın ilk referandumunu nihayet pazar günü katılacağım,heyecanlı neden heyecanlı "Ben karar vereceğim bana soruluyor.Hayırlısı olur umarım.

Peki referandumda millet neye evet veya hayır diyecek? Ekseriyetle 22 Temmuz öncesinde meydana gelen Cumhurbaşkanlığı krizine sebep olan anayasa maddelerine ayar çekilecek, kimisi komple değiştirilecek. Referandumda oya sunulacak değişiklikler ve düzenlemeler şöyle:
Genel seçim döneminin 5 yıldan 4 yıla indirilmesi.
YSK’ya, Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesiyle ilgili düzenlemeler için yetki verilmesi.
TBMM’deki toplantılarda 184 dışında toplantı yeter sayısı aranmaması.
Cumhurbaşkanı’nın görev süresinin 5 yıla indirilmesi, iki defa aday olabilmesi.
Meclis dışından 20 milletvekilinin yazılı teklifiyle veya oylarının toplamı yüzde 10’u geçen siyasi partilerin ortak aday gösterebilmesi.
Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiğinin kesilmesi.
Cumhurbaşkanı seçim takviminin, görev süresi dolmasından 60 gün önce başlaması. Makamın boşalması halinde yine 60 gün içinde seçimin tamamlanması.
Geçerli oyların yüzde 50’den bir fazlasını alan adayın ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmesi.
İlk turda çoğunluk sağlanamazsa, ikinci turda en çok oy alan iki adayın yarışması.
Yeni Cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar, süresi dolan Cumhurbaşkanı’nın görevini sürdürmesi.
Geçen akşam haberlerinde seyrettim, soruyorlar vatandaşlara, kimsenin haberi yok. Referandumdan haberi olmayanlar bile varken, içeriği kaç kişi biliyor diye düşünmek bişe boşa.
İçeriğin en önemli maddesi tabiyatiyle, Cumhurbaşkanlığını halkın seçmesine kapı açan madde. Bunun bu seçim sisteminde gerekli ve işlevsel olup olmadığını yaşayarak göreceğiz. Zira, referandumdan kocaman bir evet çıkacak kanımca.
Vatana millete hayırlı olsun.

Kaymakam, Kaldırımda Oturma Cezası Kestirdi

. 8 Ekim 2007 Pazartesi
0 Yorumlarınız


Üzüldüğümüz kaçak mülteci haberlerinden sonra İlçemizde değişik bir haber yayıldı haberlere göre; Önceki gün sıcaktan bunalan emekli memur Halil Demirci (45), evinin karşısındaki kaldırımda çınar ağacının altına sandalye koyup gazete okumaya başladı.


İddiaya göre Demirci’nin yanına gelen Kaymakam Süleyman Çelebi, "Burada oturamazsın, kaldırımı işgal ediyorsun" dedi ve polise haber verip, Kabahatler Kanunu’nun 38’inci maddesine göre Demirci’ye 58 YTL ceza kestirdi. Kaymakamın kendisine hakaret ettiğini de ileri süren Demirci, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak satıcı olmadığını söyledi. Kaymakam Çelebi ise Demirci’nin kaldırımda oturarak iş takibi yaptığını belirtip, "3 gün oradan gelip geçerken, bu kişiyi hep orada görüyordum. Hak edilen bir cezaydı, yapılması gerekiyordu, biz de bunu yaptık" dedi.

Bin Aydan Hayırlı Kadir Geceniz Mubarek Olsun

.
0 Yorumlarınız

Bin Aydan Hayırlı Kadir Geceniz Mubarek Olsun 08 Ekim 2007
Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Hak, bu mübarek gecenin kıymet ve faziletini şöyle beyan buyurmaktadır:
"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar." (Kadir Suresi )
Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:
"Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."
"Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."
Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor : -Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu: - Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)
Bu mübarek gecede dua sünnettir. O icabet vakitlerinden birisidir. Süfyan-ı Sevrî demiştir ki, o gece dua etmek, namaz kılmaktan daha sevaptır. Kur'ân okuyup da dua ederse güzel olur.
İbnü Hacer Heytemî Tuhfetü'l-Muhtâc'da der ki: "Kadir gecesini görene, saklaması sünnettir. Onun kemâliyle faziletine ancak Allah Teâlâ'nın bildirdiği kimseler nail olur."

Yayladağı Kaymakamlığı yaz Çalışmaları

. 3 Ekim 2007 Çarşamba
5 Yorumlarınız


Yayladağı kaymakamlığı yaz dönemi boyunca yaptığı hizmetleri açıkladı. Yapılan hizmetler şöyle. Güzelyurt, Ayışığı, Hisarcık ve Uluyol köyleri İlköğretim Okullarının çatı onarımları yapıldı. Yayladağı'na bağlı bütün İlköğretim Okullarının boyanması için köylere hizmet götürme birliğinden boya verildi ve tamiratları yapıldı. Bütün köylerin içme su boruları tek tek değiştirlidi. Bütün köylerin yollarına döşenmek için 20'lik-30'luk-40'lık-50'lik-80'lik BÜZ (kanal) alındı ve döşendi. Şakşak köyü içme suyu deposuna kapataj yapım işine inşaat malzemesi alındı. Bezge İlköğretim Okluna da, 5 adet 20 kğ. iç, 5 adet 20 kğ.lık dış cephe boyası ve 2 adet rulo verildi. Boyama ücretleri ödendi.

Sohbet Kutusu