Hayırseverlerden Yibo'ya Kitap Desteği

. 22 Nisan 2008 Salı
0 Yorumlarınız

Hayırsever ve duyarlı vatandaşlardan, Yayladağı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) kitap desteği geldi.
İstanbul'da özel bir şirkette çalışan Yeditepe'li Mehmet Özdemir ile yine İstanbul'da çalışan, Gözlüce köyünden Güngör Korkmaz öğrencilere kitap yardımında bulundu.
Mehmet Özdemir, YİBO öğrencilerine 5.ve 6. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavlarına hazırlık için soru bankası, 7. sınıflar içinde tüm derslerin kitaplarını gönderdi. Mehmet Özdemir'in gönderdiği yaklaşık 100 kitap, YİBO yetkililerine teslim edildi. Güngör Korkmaz'da, 20 Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) kitabını YİBO yetkililerine teslim etti.
YİBO'ya yapılan bu kitap desteği öğrencileri çok mutlu ederken, öğrenciler duyarlı vatandaşlara ve kitapların gelmesinde emeği geçen öğretmenlerine teşekkür ederek, kitaplarla resim çektirdi.
Yayladağı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda 385'i yatılı, 10'u gündüzlü olmak üzere toplam 395 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

Yayladağı Gümrük Kapısına Yeni Personel Atanacak

.
0 Yorumlarınız

Hatay Valisi Ahmet KAYHAN Yayladağı Gümrük Kapısı'nda işlemlerin daha hızlı yürütülebilmesi için yeni personel görevlendirileceğini söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Kayhan, gümrük kapısıyla ilgili vatandaşın şikayetini değerlendirdiklerini ve sorunların çözümü için çalıştıklarını belirterek, "Yayladağı Mal Müdürlüğü'nde yeterli eleman bulunmuyor. Aynı ilçede görev yapan polis memurları mesai saatleri dışında, Mal Müdürlüğü adına makbuz mukabilinde harçları tahsil etme işlemini yapıyor. Bu nedenle gümrük kapısında işlemlerin daha hızlı yürütülmesi için yeni personel görevlendirilecek. Vatandaşlarımızın mağdur edilmemeleri hususunda Hatay Defterdarlığı'na gerekli talimat verildi. Sorun en kısa zamanda çözüme kavuşturulacak" dedi.

Suriye Sınırında Kaçakçılara Yardım Eden 28 Asker Gözaltında

.
0 Yorumlarınız

Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Hassa ilçesinde kadar olan Suriye sınır boyunda kaçakçılık olaylarına karışan ve gözaltına alınan askerlerin sayısı 28'e yükseldi. Sivillerin sayısı ise 45'i buldu.
Suriye sınırında kaçakçılık yapan ve aralarında askerlerin de bulunduğu 105 kişi telefon dinlemesine takılmıştı. Yaklaşık bir aydan bu yana Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma çerçevesinde yürütülen eşzamanlı operasyonda rüşvet vermek ve toplu kaçakçılık suçlarından gözaltına alınmalar başlamıştı.

Kaçakçılık olaylarına karışanlar arasında piyade ve jandarmada görevli yüzbaşı, üsteğmen, uzman çavuş ve erlerin de bulunduğu bildirildi.
Gözaltına alınan askerler, Adana Kolordu Komutanlığı'nda, siviller ise Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulanıyor.
Operasyon bilgisini alan Hassa, Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerindeki kaçakçıların birçoğunun izi sürüldü ve saklandıkları yerlerden bir bir toplandı. Yürütülen operasyonlarda 28'i asker olmak üzere bugüne kadar 73 kişi gözaltına alındı.
Telefon dinlemesine takılan 105 kaçakçıdan 27'sinin ise halen firarda olduğu öğrenildi. Kaçakçılıktan elde edilen gelirin bir bölümünün Hizbullah ve PKK terör örgütüne gittiği iddia ediliyor

Yayladağ Türk Pipo tütünü

. 7 Nisan 2008 Pazartesi
0 Yorumlarınız


Büyük Marketler, Mahalle ve Köy Bakkallarını Zor Durumda Bırakıyor

.
0 Yorumlarınız

Büyük marketlerin açılıp müşteriye iyi hizmet sunması mahalle ve köy bakkallarını zor durumda bıraktı. Sıkıntıları her gün artan küçük esnaf, büyüme imkanı olmadığından artık bu işi hobi olarak yapmaya başladı.
Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Yeditepe beldesinde 50 yıldır bakkallık yapan Hacı Ömer Güleç de bu bakkallardan biri. Yeditepe'nin en işlek yeri olan Merkez Camii karşındaki bakkalın sahibi Güleç, 78 yaşına ulaşmasına rağmen hala bakkalık hobisini sürdürüyor.

Bakkal dükkanında eskisi kadar çok çeşit olmasa da her ihtiyaca cevap vermeye çalışan Güleç, bakkalında basmadan at nalına ve su bidonundan gıda maddelerine kadar hepsini satıyor.
Ömer Güleç, ''Eskisi gibi iş olmuyor. İşyerim cami karşısında olduğu için camiye gelen bütün ihtiyarlar her namaz öncesi ve sonrasında buraya oturup sohbet ediyorlar. Bazen 10, bazen 15 kişi oturuyoruz. Yani satış yaptığımız yok, burayı da canım sıkılmasın diye açıp kapatıyoruz. Eskiden meşhur Yayladağı lokumundan her hafta kasalar dolusu getirip satıyordum. Şimdi 2 haftada 1 kasa satamıyorum. Allah'tan emekli maaşım ve evim var.'' diyor.

Haberin Devamı

ÖSS 'ye başvurularda son gün 7 Nisan

. 5 Nisan 2008 Cumartesi
0 Yorumlarınız

2008-ÖSYS'ye, 2007-2008 öğretim yılında orta öğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler, orta öğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, orta öğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavlarına girenler, orta öğretim kurumlarını bitirmiş olanlar ile orta öğrenimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları belirtilen unsurlara uyanlar başvurabilecek.Ayrıca, durumları bunlardan birine uyan yabancı uyruklu ve uyruksuz adaylar da sınava başvurabilecekler. Ancak, bu adaylar ÖSS sonuçları ile 2008-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yüksek öğretim programlarına yerleştirilemeyecek.2008-2009 Öğretim yılında yüksek öğretimin tüm lisans ve önlisans (meslek yüksek okulları ile açık öğretim önlisans programlarına sınavsız geçiş dahil) programlarına girmek veya yurt dışında öğrenim görmek isteyen adaylar da 2008-ÖSYS'ye girecekler.Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar da ÖSS ile birlikte YDS'ye de başvuracaklar.KILAVUZ NASIL TEMİN EDİLECEK?Orta öğretim kurumlarının son sınıfında okumakta olan öğrenciler okullarının bağlı olduğu başvuru merkezinden, mezun durumdaki adaylar ise diledikleri başvuru merkezlerinden, içinde 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formu da bulunan “2008-ÖSYS Kılavuzunu” 2 YTL karşılığında edinebilecekler. Adayların sınava başvurmak için başvuru merkezlerinden randevu almaları gerekiyor.Orta öğretim okul müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları ÖSYS'de başvuru merkezi olarak görev yapacak. Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar ise başvurularını, okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacak.Mezun durumdaki adaylardan 2007-ÖSYS'ye başvurmamış olanlar ile 2007-ÖSYS'ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabilecek.Mezun durumdaki adaylardan 2007-ÖSYS'ye başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar başvurularını, isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine başvurabilecek.ÖSS'ye girecek adayların kılavuzda belirtilen bankalardan birine 40 YTL, YDS'ye katılacak adaylar da ek olarak 10 YTL daha ödemeleri gerekiyor. Adaylar, bankaya ücreti ödedikten sonra randevu aldıkları başvuru merkezlerine giderek başvurularını gerçekleştirecekler.ÖSS ve YDS ile meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş için başvuru süresi 7 Nisan 2008 Pazartesi günü sona erecek.ÖSS 15 Haziran 2008, YDS ise 22 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak.

Bakan Güler: "Elektrikte Şu An için Herhangi Bir Zam Söz Konusu Değil"

.
0 Yorumlarınız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, temmuz ayında geçilecek otomatik fiyat uygulamasının maliyetlere dayalı bir düzenleme olduğunu belirterek, "Şu an için herhangi bir zam söz konusu değil" dedi. Güler, basın mensuplarının, temmuz ayında geçilecek otomatik fiyat uygulamasıyla elektriğe zam gelip gelmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, otomatik fiyat uygulamasının adı üstünde otomatik işleyen bir sistem olduğunu, burada herhangi bir zammın söz konusu olmadığını söyledi. Güler, "Otomatik fiyat ayarlaması, maliyetlere dayalı bir düzenlemedir. Bu konuda maliyetler gözden geçirilecek ve ortaya çıkan veriler doğrultusunda ayarlama yapılacak. Otomatik fiyat ayarlaması her zaman zam anlamına gelmez. Zamla ilgili birşey benim bilgim dahilinde değil, bunu sizden duyuyorum. Şu an için böyle birşey yok" dedi.
Bakan Güler, Hatay'ın Yayladağı ve Samandağ ilçe sınırlarında bulunan Sebenoba-Gözene Rüzgar Enerji Santrali'nin açılışında yaptığı konuşmada da, Yenilenebilir Enerji Yasası'nın çıkarılabilmesi için uzun yıllar boyunca büyük uğraşlar verdiklerini belirtti. "Bu süreci anlatmaya kalksak roman olur" diyen Güler, şöyle devam etti:
"Kimse bu alanda yatan potansiyeli göremedi, biz gördük ve yenilenebilir enerji yatırımlarının önünü açtık. Türkiye'de hükümetimizin oluşturduğu güven ortamının beraberinde getirdiği yatırım ikliminde yabancı sermayenin ülkemize yaptığı yatırımların oranında büyük artışlar yaşandı. Benim yabancı sermayeden ricam, buraya gelip sadece bu şekilde yatırımlar yapmaları değil, ülkelerinde ürettikleri rüzgar enerji türbinlerinin Türkiye'de de üretilmesine olanak sağlamalarıdır. Gelip buraya fabrika kursunlar, çünkü burada 20 milyar dolarlık bir piyasa var. Ülkemizde artık otomobil ve uçak yapıyoruz. Neden rüzgar enerji türbini yapmayalım? Bugün gelinen noktada hem akarsularımızdan hem de rüzgardan enerji üretiyoruz. Öyle bir yasa çıkardık ki artık bu rüzgarın önünde kimse duramaz." Yakında Asi Nehri üzerinde de enerji santrali kurmayı planladıklarının altını çizen Güler, "Bu konuda Suriye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Günümüzde iş yapmak kolay değil, ama biz konuşmuyoruz iş üretiyoruz" dedi.
Güler, daha sonra beraberindekilerle birlikte santralin açılışını gerçekleştirdi.
İspanyol şirketi Vestas tarafından inşa edilen Sebenoba-Gözene Rüzgar Enerji Santrali, Aksa Şirketler Grubu tarafından Deniz Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından 49 yıl boyunca işletilecek. 30 megawatt gücünde 15 rüzgar türbininin bulunduğu santral, 60 milyon euroya mal oldu. Bu türbinler yıllık 110 milyon kilowatt/saat enerji üretimiyle yaklaşık 80 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Hatay'a Geliyor

.
0 Yorumlarınız


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Rüzgar Enerji Santrali'nin açılışını yapmak üzere yarın Hatay'a geliyor. Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırlarında kurulan ve yapımına 2 yıl önce başlayan rüzgar enerjisi santralleri elektrik üretimine başladı.

Rüzgar Enerji Santrali'nin bölgeye büyük getirisi olacağı bildirilirken 15 türbinden oluşan santral yaklaşık bin 200 milyon hanenin elektriğini karşılayacak.


Yaban Hayvanları ve Carettalar için AB'den 6 Bin Avro Hibe Geldi

. 3 Nisan 2008 Perşembe
0 Yorumlarınız

Doğal hayatı ve carettaları korumak için Hataylı gençler hazırladıkları projeyle Avrupa Birliği'nden 6 bin Avro hibe aldı. Hataylı 15 genç, Özge Grubu adı altında Samandağ ve Yayladağı'ndaki yaban hayatı korumak için 6 aylık bir süre diliminde hazırladıkları projelerini tamamladı.
Samandağ sahilinin çevre temizliği ve carettaların yumurtlama alanlarının hazırlanmasının yanı sıra Yayladağı ilçesinde kuşların ve yaban hayvanların korunması için hazırlanan projesini geçtiğimiz aylar içerisinde Avrupa Birliği Merkez Başkanlığına sunan Özge Grubu 6 bin Avro hibeyi almaya hak kazandı.
Grubun Başkanı Ömer Faruk Kafadar, aldıkları hibeyle Yayladağı bölgesinde 15 kuş barınağı ve 20 adette yemleme alanı oluşturduklarını söyledi.
Samandağ sahilinde carettaların yumurtlaması için çok sayıda kafes oluşturduklarını anlatan Kafadar, sahilin temizliği ve çevre bilincinin oluşması için broşürler dağıtıklarını vurguladı.
"Her canlı Yaşamayı hak eder" diyen Kafadar, çalışmalarını verilen desteğin giderek artığını 15 üyelerinin haricinde çok sevil desteğin arkalarında bulunduğunu sözlerine ekledi.

Şenköy'de Tarih Yeniden Canlanıyor

.
0 Yorumlarınız


Şenköy Beldesinde bulunan Şeyh Ahmet Kuseyri Türbesi ve 500 yıllık Şenköy Camii'nin restorasyon çalışmalarına başlandı. Vakıflar Müdürlüğü tarafından başlanan restorasyon çalışmalarının Ağustos ayına kadar bitirilip, Şenköy Festivaline yetiştirilmesi planlanıyor. Türbenin yan tarafında bulunan bir tarihi bir bina da kamulaştırılarak, türbe ve camiye dahil edildi.
Yaklaşık 600 milyon YTL'ye mal olacak restorasyon sonunda Şenköy Beldesi yeni bir görünüme kavuşacak.

Avrupa Şampiyonası Finallerinin Talihlilerinden Biri de Yeditepe'den Çıktı

. 2 Nisan 2008 Çarşamba
0 Yorumlarınız

Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği 'Her İlçeden Bir Yürek, 70 Milyon Tek Yürek' kampanyasında kazanan talihliler belirlendi.


Türkiye'nin 923 ilçesinden birer talihliyi İsviçre'de yapılacak Avrupa Şampiyonası finalleri grup maçlarından birini izlemeye götürmeyi amaçlayan federasyonun düzenlediği kampanyanın talihlilerinden biri de Yayladağı ilçesi Yeditepe beldesinden Abdullah Güven oldu.
Güven, bu çekilişle Avrupa Şampiyonası'nda milli takımı canlı izleme şansını yakaladığını söyledi. Ağrı Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Güven, çekilişle federasyonun davetlisi olarak Haziran ayındaki şampiyonaya 'Yayladağı' talihlisi olarak gitmeye hak kazandığını belirtti.

Çiftçilerin destekleme prim miktarı

.
0 Yorumlarınız

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Uygulama Tebliğine göre, 2007 yılı ürünü destekleme primi miktarı, kütlü pamukta kilogram başına 29 YKr (sertifikalı 34,8 YKr), yağlık ayçiçeğinde de 20 YKr olacak. Aynı şekilde 2007 ürünü soya fasulyesine kilogram başına 22 YKr (sertifikalı 26,4 YKr), dane mısıra 2 YKr, aspir ve kanolaya 22 YKr, zeytinyağına da 20 YKr destek sağlanacak.
Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından belirlenen destekleme prim miktarları, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca düzenlenecek bir Genelge ile Bakanlık İl Müdürlüklerine bildirilecek.
Üreticiler, gerçekleştirdikleri üretim ve satışlar ile ilgili tüm bilgileri Çiftçi Kayıt Sistemi için başvurdukları il ve ilçe komisyonlarına ibraz edecek.
Sertifikalı tohumluk kullanmak suretiyle kütlü pamuk ve soya fasulyesi üretimi yapan ve bu durumu belgelendiren üreticilere, prim miktarı yüzde 20 fazlasıyla ödenecek.
-BU AY İÇİNDE BAŞVURULACAK-
Destekleme primi ödemesinden yararlanmak isteyen üreticiler, kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 15 Nisan, dane mısır için de 30 Nisan akşamına kadar başvuruda bulunacak. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecek.
Destekleme prim ödemesinden yararlanmak isteyen zeytinyağı üreticilerinin tasiriye faturaları ile yapılacak son başvuru tarihi de 2 Haziran 2008 olarak belirlendi. Ancak üreticiler, bu tarihten sonra satılan zeytinyağlarına ait alım satım belgelerini 1 Ekim 2008 tarihine kadar teslim edebilecek.
-ÖDEMELERLE İLGİLİ HÜKÜMLER-
Tebliğ uyarınca destekleme prim ödemeleri için il ve ilçe komisyonları oluşturulacak.
Oy çokluğu ile karar alacak komisyonlar, üretici ve ürün bazında arazi miktarlarını belirlemek için Bakanlık tarafından yürütülen Çiftçi Kayıt Sistemi ve doğrudan gelir desteği için yapılan örnekleme arazi tespitlerinde öncelikli olarak prime esas arazileri dikkate alacak. Zeytinyağında üretim miktarının belirlenmesinde tasiriye faturası da gözönünde bulundurulacak.
İlçe komisyonları, sertifikalı kütlü pamuk ve soya fasulyesi tohumluk kullanımıyla ilgili mevcut bilgileri, üreticinin ibraz ettiği satış faturası ile karşılaştıracak. Pamuk çırçır ve prese fabrikalarının faaliyet dönemine ait bilgileri de kontrol edecek.
Bu arada haksız yere yapılan destekleme ödemeleri, ödeme tarihinden itibaren gecikme zammı uygulanarak geri alınacak. Haksız ödemenin yapılmasında ödemeyi sağlayan, belge veya belgeleri düzenleyen, kullanan gerçek ve tüzel kişiler de, geri alınacak tutarların tahsilinde müştereken sorumlu tutulacak.
Destekleme primi ödemelerinden idari hata sonucu düzenlenen belgeler ile yapılan ödemeler hariç, haksız yere yararlandığı tespit edilen üreticiler 5 yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacak.

Sohbet Kutusu