AVDA VURULDU

. 13 Nisan 2009 Pazartesi
0 Yorumlarınız

Yayladağı ilçesi Kışlak beldesinde Ali Çetin, arkadaşları ile gittiği domuz avında isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.

Hisarcık köyü Kışlak beldesi arası arazilerde domuz avına çıkan Ali Çetin'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Çetin'in cenazesi yapılan otopsinin ardından Kışlak'ta toprağa verildi.

YAYLADAĞI STADI BAKIMSIZLIKTAN TARLA OLDU

. 11 Nisan 2009 Cumartesi
0 Yorumlarınız

Yaklaşık 2 yıldır çimlenmek üzere kapatılan Hatay'ın Yayladağı Stadı eski toprak halini özlüyor.

Bundan 2 yıl önce Hatay'ın bazı ilçelerinde olduğu gibi Yayladağı Stadı'nda da çimleme çalışmaları başladı. Ancak geçen zaman zarfında proje öyle yavaş yürüdü ki, çalışmaların başlamasından 1 yıl sonra çim ekimi yapılabildi. Çim ekildikten sonra zaman zaman sulama işlemi yapılsa da saha yeterli ilgiyi görmedi.

Yayladağıspor Başkanı Mustafa Güleç, "2 yıldır maçlarımızı kendi sahamızda oynayamıyoruz. Kendi evimizdeki maçlar için bile 100 kilometre yol yapmak zorunda kalıyoruz. Bize bu sezon için söz verilmesine rağmen sözler tutulmadı. İl Gençlik Spor Müdürlüğü bile spora ilgi göstermiyor. 2 ay oldu çim biçilmesi gerekiyor, gerekli aletleri İl Gençlik Spor Müdürlüğü göndermiyor. Sahadan biz spor kulübü olarak umudumuzu kestik, çobanlar sahamıza göz dikti, onlar daha umutlu bizden.'' dedi.

Başkan Güleç, takım olarak yaşadıkları mağduriyetlerini yetkililere ulaştırmalarına rağmen hiç bir faaliyet gösterilmediğini de belirterek, ''Stadın bu duruma gelmesi bizi üzüyor; ama sevinenler de var. Bu ülkede futbolun başarısızlığının nedeni amatöre ilginin olmamasıdır. Avrupa şampiyonluğu, dünya kupası, Nihat'ın, Emre'nin gününde olmasından değil amatörden yani ta en alttan geçer. Yetkililerden bu konuda ilçe halkı olarak çözüm bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Yayladağı, Beldeler ve Köylerde Seçilen Muhtarlar

. 8 Nisan 2009 Çarşamba
0 Yorumlarınız

Yayladağı Çamaltı Mahallesi Muhtarı: Tufan ATMACA

Azalar: Ömer Peltek, Mustafa Ergüder, Mehmet Ege, F.İbrahim Eroğlu

Yayladağı Kurtuluş Mahallesi Muhtarı; Mehmet KARTAL

Azalar: Hayrettin Uğraşan, Kamil Karagöz, Menderes Çalışkan, Mehmet Tecimen

Yayladağı Tutlubahçe Mahallesi Muhtarı: Yaşar ELAGÖZ

Azalar: Hasan Eroğlu, Süleyman Aşar, Hanifi TOKMAK, Beşir Köşten

 

 

Beldeler  Köyler ;

 

Kışlak Kurtuluş Mahallesi; Zekariya Mucuk

Kışlak İstiklal mahallesi: Ali Bilgin

Yeditepe Bezge Mahallesi: Ali Kılınç

Yeditepe Cumhuriyet Mahallesi: Yaşar Çatak

Karaköse Merkez: Osman Erdoğan

Aşağı Pulluyazı: Riyad Kızgıntaş

Aydınbahçe: Hanifi Yılmaz

Ayışığı: Arif Er 

Çabala: Sabit Uğraş

Çakı: Eyüp Sökmen

Çandır: Ömer Büyük

Denizgören: Sinan Doğru

Eğerci: İzzet oğlu İbrahim Deliveli

Görentaş: Abdulberi Aktaran

Gözlekçiler: Duran Özdemir

Gözlüce: Mehmet Aksoy

Gürışık: Yakup Akım

Güveççi: Cemil Utanç

Güzelyurt : Ahmet Bettaş

Hisarcık: Hasan İnce

Karacurun: Veli Gümüş

Kızılçat: Mehmet Yıldız

Kösrelik: Abdullah Altıok

Leylekli: Mustafa Yücedağ

Olgunlar: Ahmet Ergüder

Sebenoba: Cuma Kaya

Sungur: Mehmet Attaroğlu

Sürütme: Recep Çelik

Şakşak: Talip Bozkurt

Uluyol: Cuma İşlekyay

Yalaz: Murat Vurkaç

Yenice: Cemal Sevim

Yayıkdamlar: Mehmet Ağca

Yeşiltepe: Yakup Dönmez

Y. Pulluyazı: Şeref Gönültaş

Kaymakamımız Hidayet Sarı'yı Uğurlama

. 7 Nisan 2009 Salı
0 Yorumlarınız

İlçemizde yaklaşık 8 ay önce kaymakam vekili olarak göreve başlayan Hidayet SARI, ilçemizde görev süresini doldurarak ilçemizden ayrıldı. İlçe Garnizon Komutanı Yarbay M. Tuğrul ÖZDEMİR ve ilçe daire amirlerinin İlçe çıkışına kadar uğurladığı SARI yurtdışına staj yapmaya gideceği, İlçede boşalan kaymakamlık görevine atama yapılacak süre zarfında Altınözü Kaymakamı Köksal ŞAKALAR'ın ilçemize vekâleten bakacağı;

Kaymakam SARI’nın İlk görev yeri olan Yayladağı ilçesinde çok güzel günlerinin geçirdiği ve bu küçük ilçenin güzel ve temiz insanlarını hiç unutmayacağını dile getirdi.

buyuk-321-1

Rusya'dan Türk Öğretmen ve Öğrenciye Altın Madalya

. 3 Nisan 2009 Cuma
0 Yorumlarınız

Moskova 56 Nolu Uluslar arası Rus-Türk koleji Biyoloji öğretmeni Dr. Duran Kala yetiştirdiği öğrencilerinin bilimsel alandaki başarıları nedeni ile Rusya Federasyonu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Şeref Madalyası' ile ödüllendirildi. Aynı okulda eğitim alan sekizinci sınıf öğrencisi Zeynep Şule Tekten de Moskova çapında onuncusu düzenlenen "Bizim Evimiz - Dünya" isimli ekoloji olimpiyatında 195 proje arasında birinci olarak altın madalya kazandı.
56 Nolu Uluslar arası Rus-Türk Kolejinin ev sahipliğini yaptığı, bu yıl onuncusu gerçekleştirilen Moskova "Bizim Evimiz - Dünya" isimli ekoloji olimpiyatı Moskova Milli Eğitim Müdürlüğü, Moskova Açık Eğitim Enstitüsü, Moskova Güneydoğu Bölgesi Milli Eğitim Müdürlüğü ve Saglasiya Eğitim Vakfı tarafından organize edildi. Rusça olarak hazırlayıp Rusça olarak sunduğu "Ev Ortamında Yetiştiririlen Solucanlar ve Vermikülit Yardımıyla Gübre Oluşumu" isimli projesi ile Tekten rakiplerini geride bırakarak büyük başarıya imza attı. Dört yıldır Ekoloji ve Biyoloji alanında olimpiyatlara katıldığını ifade eden Tekten şimdiye kadar iki tanesi altın olmak üzere toplam 5 madalyanın da sahibi.
Dr. Kala ise 5 kez Moskova Milli Eğitim Komitesi Başkanlığı tarafından, 1 kez Rusya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından takdir belgesiyle ödüllendirildi. Kala iki kez de Moskova Güney Batı Bölgesi Valiliği tarafından Valilik Ödülü adlı para ödülü almayı başardı. Aldığı ödüllerden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Kala Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalıştığını belirtti. Dr. Kala hedeflerinin küçük yaşlardan itibaren geleceğin bilim adamlarını teşvik etmek olduğunu söyledi.

DURAN KALA 2 DURAN KALA 3
Bilimsel olimpiyat ve yarışmalarının yaygın olduğu Rusya'da öğrencilerin burslu ve başarılı üniversitelere girebilmeleri için olimpiyat çalışmalarında elde ettikleri başarılar büyük önem taşıyor. On yıldır gerçekleştirilen çevre olimpiyatı öğrencilere çevre bilincinin aşılanmasına ve sorunların bilimsel yöntemlerle çözüme ulaştırılmasına katkı sağlıyor.
Biyoloji ve Ekoloji branşlarında Moskova'da başarılı olan Rus-Türk Koleji öğrencilerinin Rusya genelinde yapılan olimpiyatlarda ise 3 birincilik, 2 ikincilik ve 6 üçüncülükleri bulunuyor. İstanbul'da yapılan İNEPO Çevre Proje Yarışması'nda 2 altın, 3 bronz madalya ve 2008 yılında Amerika'nın Houston şehrinde yapılan ve 51 ülkenin katıldığı Çevre Proje Yarışmasında ise 2 gümüş madalya kazandılar. Başarılarıyla Moskova'da göz dolduran okul Moskova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Moskova'nın en iyi 100 okulunun yer aldığı reyting listesinde genel branşlarda 17. Matematik ve Fen Bilimleri branşlarında ise 12. oldu. (CİHAN)
DURAN KALA 1

(Duran Kala Hocamız Kaleboğazı köyünden. 14 yıldır yurt dışında değişik ülkelerde görev yapıyor. Kendilerinden yeni başarılar bekliyoruz)

Haberler için Bezge Bloğundan faydalanılmıştır.

Tekel tütün alımlarına başladı.

.
0 Yorumlarınız

Yayladağı tekelinde tütün alımlarına başladı. Vatandaşlar tütünlerini getirerek tekelde satacaklar. Yayladağı ilçesi 2.sırada tütünlerini tekele teslim edecekler.

tütünalım1 tütünalım2
Tütün Alım Kuraları daha önce çekilmişti Sıralama
1-Gözlekçiler Köyü
2- Kurtuluş Mah
3-Gürışık
4-Kulaç Köyü
5- Yeditepe Bezge Mah.
6-Ayışığı Köyü
7-Denizgören Köyü
8- Güzelyurt Köyü
9-Çabala Köyü
10-Uluyol Köyü
11- Yeşiltepe Köyü
12- Sungur Köyü
13- Sebenoba Köyü,
14- Leylekli Köyü
15- Kızılçat Köyü
16- Aydınbahçe Köyü
17- Çakı Köyü
18- Çamaltı Mah.
19- Olgunlar Köyü
20- Eğerci Köyü
21- A.Pulluyazı
22- Yoncakaya
23- Tutlubahçe Mah.
24- Yeditepe Cum. Mah.
25- Üçırmak Köyü
26- Dağdüzü Köyü
27- Kösrelik Köyü
28- Görentaş Köyü
29- Y.Pulluyazı Köyü
30- Karacurun Köyü
31- Yayıkdamlar Köyü
32- Kışlak B.
33- Arslanyazı Köyü
34- Yenice Köyü
35- Yalaz Köyü
36- Sürütme Köyü
37- Karaköse B.
38- Çandır Köyü
39- Hisarcık Köyü
40- Şakşak Köyü
41- Gözlüce Köyü
42- Güveççi Köyü

Dağıstanlı mazbatasını alarak göreve başladı.

.
0 Yorumlarınız

Yayladağında belediye başkanlığını kazanan M.Kemal Dağıstanlı, sabah saatlerinde, seçilen yeni meclis üyeleri ve vatandaşlarla ilçe seçim kuruluna gelerek, alkışlar eşliğinde mazbatasını aldı. Başkanlık rozetini M. Kemal Dağıstanlı'ya takdim eden Kızılkaya yeni görevinde Dağıstanlı ve ekibine başarılar diledi. Güzel dilekleri için Kızılkaya'ya teşekkür eden Dağıstanlı "Bende sizlerin 5 yıllık tecrübesinden faydalanmak istiyorum, parti rozetimi bir kenara bırakıp tüm ilçe halkını kucaklamak istiyorum" dedi.

dağıstanlı

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri Oy Sayıları

. 1 Nisan 2009 Çarşamba
0 Yorumlarınız

YAYLADAĞI BELEDİYESİ
mkd
yayladağı


KARAKÖSE BELEDİYESİ

ergt


karaköse

YEDİTEPE BELDESİ

ömerateş

yeditepe

KIŞLAK BELEDİYESİ
mehmetaliyarar_thumb[1]


kışlak

Sohbet Kutusu