Aslan Dede, çocuk için çare...

. 30 Haziran 2009 Salı
0 Yorumlarınız

Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Karacurun Köyü yakınlarındaki “Aslan Dede” ziyareti çocuğu olmayanların akınına uğruyor. Ziyaret, Karacurun köyü kuzeyinde çamların arasında bir tepede bulunuyor. Rivayete göre “Aslan Dede” asırlar önce bu bölgede yaşamış bir Halepli doktor.

aslan_dede
Bu doktor bölgesini korumak için büyük uğraşlar vermiş ve bir savaş sırasında başı gövdesinden ayrılarak hayatını kaybetmiş. Bahsi geçen Aslan Dede’nin başı ve gövdesi düştüğü yere ayrı ayrı gömülmüş ve bugüne kadar özellikle çocuğu olmayanların ziyaret ettiği bir mekan olmuş. Karacurun Köyü ve çevre köylerden birçok çocuğu olmayan çifte çare olduğu söylenen bu ziyarete birçok köy ve ilçelerden insanlar geliyor. 3 yıl çocuğu olmadığını belirten A.Bozkurt isimli vatandaş “3 yıl çocuğumuz olmadı.
Yine daha önce çocuğu olmayan bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine Aslan Dede ziyaretine gidip Allah’a dua ettik ve çocuğumuz oldu. Bizde ismini Aslan koyduk” dedi. Bugüne kadar ziyaret eden hemen herkesin çocuğu olduğu iddia edilen ziyaret için Karacurun Köyü Muhtarı Veli Gümüş, ziyarete hemen her köyden, ilçemizden hatta başka illerden evli çiftler gelip duasını ediyor, duyduğumuza göre birçoğunun da duası kabul oluyor.
Erkek çocuğu olan çiftler ismini Aslan koyuyor” dedi. Ziyaretin Karacurun köyüne 10 dakikalık uzaklıkta olmasına rağmen düzgün bir yolu olmadığı için 1 saat sürdüğünü ve arabaların zor gittiğini belirten Karacurun köylüleri “Bu ziyarete dua için birçok üst düzey yönetici, kaymakamlar geldi. Yol için söz verip gittiler ancak hiçbir çalışma olmadı” deyip yetkililerden yolun acilen yapılması için yardım istediler.

Sınır ötesi bayramlaşma hazırlıkları devam ediyor Türk ve Suriyeli Yetkililer, Yayladağı gümrük kapısı’nda bir araya geldi

. 26 Haziran 2009 Cuma
0 Yorumlarınız

2606 (1) Türk ve Suriyeli yetkililer arasında sınır ötesi bayramlaşma hazırlıklarına başlandı.
Yayladağı ilçesi Kaymakam Vekili Köksal Şakalar ile Lazkiye Mıntıka Karakolu Müdürü Albay Faysal El Davut, Vip Salonu’nda bir araya geldi.
Türk ve Suriyeli yetkililer, Ramazan’da akrabalarında 48 saat yatılı olarak konaklayacak Suriyeli vatandaşların ziyaret sırasında sorunlarla karşılaşmamaları için yapılması gereken konuları görüştü.
Şakalar, sınır ötesi bayramlaşma sırasında giriş ve çıkışlardaki yığılmaları önlemek için tüm önlemleri alacaklarını, sorun yaşanmayacağını söyledi.
Suriye’den gelecek vatandaşların gümrük mevzuatına uymaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, ayrıca verilen süreye uymaları istendi.

1 ton kaçak çay ele geçirildi

.
0 Yorumlarınız

Yayladağı ilçesinde 1 ton gümrük kaçağı çay ele geçirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren ekipler, Çamaltı Mahallesi Şafak mevkisinde bir eve operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada, çuvallar içinde 1 ton gümrük kaçağı çay bulundu. Olayla ilgili Y.B, O.B ve B.B'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun

. 25 Haziran 2009 Perşembe
0 Yorumlarınız

"Geleneksel Yayladağı Festivali ve Aba Güreşleri" için geri sayım başladı.

.
0 Yorumlarınız

Yayladağı, Karaköse, Yeditepe ve Kışlak Belediye Başkanı'nın yer aldığı festival komitesinin ilk toplantısında festivalin 8-9 Ağustos 2009 tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.

Festivale hangi sanatçının geleceği ve güreş ödüllerinin ne kadar olacağı halk arasında merak konusu olurken, aba güreşlerinin yapılacağı Devrent Piknik alanındaki yol çalışmaları vatandaşları tedirgin ediyor.
Bodrum'da herşey dahil tatil 54.60 TL. Kaçırmayın!

Yayladağı Belediyesi'nin organize edeceği festivalde ilçedeki bütün kurumlar arası görev dağılımı da yapılıyor.

İlçede festival öncesi tüm temizlik ve ilçeyi güzelleştirme çalışmaları devam ederken belediye ekipleri Devrent piknik alanında çalışmalara başladı.

Daha önce Mustafa Yıldızdoğan, Hakkı Bulut, Mahmut Tuncer, Müslüm Gürses, Latif Doğan, Gökhan Güney getirildiği festivale bu yıl hangi sanatçının getirileceği ise vatandaşlar arasında merak konusu oldu.

İlki 1998 yılında gerçekleştirilen festivalin bu yıl 11.si düzenlenecek.

Yayladağı Baraj Suyu, İçme Suyu Olarak Kullanılacak

.
0 Yorumlarınız

Hatay'ın Yayladağı ilçesi ile birlikte 2 belde ve 9 köy, Yayladağı Barajı'na yapılacak olan arıtma tesisi ile içme suyu sorunundan kurtulacak. Baraj suyu içme suyu olarak kullanılacak.

yayladagi-baraj-suyu-icme-suyu-olarak-kullani-1701476_o.jpgŞubat ayı içerisinde ihalesi verilen tesis için Yayladağı Belediye Başkanı Kemal Dağıstanlı, Yeditepe Belediye Başkanı Ömer Ateş ve Karaköse Belediye Başkanı İsmail Ergüt, ihaleyi alan firma ve İller Bankası yetkilileri arasında protokol imzalandı.
"Bu göbekle nasıl mayo giyerim?" diye düşünme. Tıkla!

Saniyede 45 litre su arıtabilen tesis ile ilgili çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağı ve projenin toplam bedelinin 6.5 milyon TL olduğu açıklandı.

Uzun zamandır içme suyu sıkıntısı çeken, ihtiyaçlarını kovalar veya tankerler ile getirdikleri su ile karşılayan Yayladağılılar içme suyuna kavuşacağı günü sevinçle beklerken tesisin tüm çalışmalarının 14 ay içerisinde biteceği öğrenildi

Ayışığı köyünde mozaik taşları bulundu.

.
0 Yorumlarınız

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Ayışığı (Surmacık) köyünde mozaik taşları bulundu.

hatay-in-ayisigi-koyunde-mozaik-taslar-bulund-1701400_o.jpg

Mozaik bakımından dünyanın ikinci büyük müzesi konumunda bulunan Antakya Arkeoloji Müzesi'ndeki mozaik işlemeler Ayışığı köyünde de ortaya çıktı. Köyün bulunduğu yerdeki yapıların Roma dönemine ait olması sebebiyle bulunan mozaiklerin bir hayli değerli olduğu belirtiliyor.
"Bu göbekle nasıl mayo giyerim?" diye düşünme. Tıkla!

Geçtiğimiz yıllarda yurt dışından birinin bu mozaikleri satın almak istediğini dile getiren köylüler buna izin vermemiş. Şu anda mozaik taşlarına rastlanan yerin sahibinin araziye ev yapmak istemesi üzerine harekete geçen köylüler, bu tarihi değerin üstünün kapatılmaması için mücadele edeceklerini dile getirerek yetkililerden yardım istiyor.

Yaklaşık 15 yıl öncesinde de rastlanan bu bulgular üzerine köylü, yetkililere başvuruda bulunmuş, ancak hiç kimse onları dikkate almamış.    

Yayladağı HEM’den Defne Sabunu tanıtımı

. 24 Haziran 2009 Çarşamba
0 Yorumlarınız

HEM Müdürü Aydın: “Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm milletvekillerine ürettiğimiz Defne Sabunu’nu göndereceğiz
Yayladağı Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Mehmet Aydın, kursiyerler tarafından üretilen defne sabunlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tüm milletvekiline gönderileceğini söyledi.
Aydın, yaptığı açıklamada, bölgede defne ağacının yoğun şekilde yetiştirildiğini, bunların sabun ve kozmetik yapımında değerlendirildiğini kaydetti.
HEM bünyesinde ilk etapta üretilen sabunları bölgedeki bürokratlara dağıttıklarını ve olumlu referans aldıklarını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:
''Şimdi de sabunlarımızı başta Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan olmak üzere parti ayrımı gözetmeksizin tüm milletvekiline göndereceğiz. Defne sabunlarını, Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) bazı öğretim görevlilerinin de desteğiyle yüzde 51'i defne yağı, yüzde 36'sı zeytinyağı ve yüzde 13'ü de sabun yapımında kullanılan kimyasal kostik maddesinden elde ettik. Saçları besleyen, parlak gösteren ve yararı kanıtlanmış Defne Sabun'u sayesinde ilçemizi ve kentimizi tanıtmak istiyoruz.''
Aydın, defne sabununda seri üretime geçmeyi düşünen girişimcilere de gerekli katkıyı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
s1

Yenice Köy İçme Suyu İhale İlanı

.
0 Yorumlarınız

YAYLADAĞI KAYMAKAMLIĞI KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNCE 2009 YILI KÖYDES PROJE KAPSAMINDA BULUNAN YAYLADAĞI İLÇESİ YENİCE KÖYÜ İÇME SUYU İNŞAAT İŞLERİ OLAN İLAVE ŞEBEKE, DREN HATTI, KAPTAJ, 10 M3 LÜK BİRİKTİRME VE 100 M3 LÜK DEPO TAMİRİ YAPIM İŞİ açık İhale usulü ile ihale edilecektir.

İhale Şartları İçin Tıklayınız...

Hemşehrimiz M.Lütfullah BİLGİN merkeze alındı.

. 12 Haziran 2009 Cuma
0 Yorumlarınız

lbilginvali22

Hemşehrimiz Kırşehir Valisi M. Lütfullah Bilgin ve Hatay Valisi Nusret Miroğlu Valiler kararnamesiyle merkeze alındı.Valilerimize hizmetleri için sonsuz Teşekkürler..

 

 

Karşıya Geçmek İsterken Hayatını Kaybetti

. 9 Haziran 2009 Salı
0 Yorumlarınız

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde karşıya geçmek isteyen Mahmut Arslan (73) bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Alınan bilgilere göre; Yayladağı ilçesi girişinde İbrahim Bayırlı kontrolündeki 31 DP 551 plakalı araç, camiye gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen Mahmut Arslan'a arkadan çarptı.

Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı Arslan, buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Araç sürücüsü İ.B.'nin Suudi Arabistan'da ailesi ile birlikte yaşadığı ve ilçeye bağlı Çabala köyündeki nişanlısını görmeye geldiği öğrenildi.

Kaza sonrası büyük şok yaşayan İ.B., mahkemeye sevk edildi.

Hacı Ali Alkan İlköğretim Okulu'na 10 bilgisayar

. 4 Haziran 2009 Perşembe
0 Yorumlarınız

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Hatay'ın Yayladağı ilçesi Yeniceköy'de yaptırılan Çerçi Hacı Ali Alkan İlköğretim Okulu'na 10 bilgisayar bağışladı.
Hayırsever işadamları Mehmet ve Bostan Alkan tarafından Yayladağı'na bağlı Yeniceköy'e yaptırılan ve geçtiğimiz yıl eğitime başlayan okulun bilgisayar laboratuar sınıfının açılışı gerçekleştirildi.

Dikkat! Kilo verirken sağlığınızdan olmayın! Tıklayın!

Açılışa, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve oda yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Mehmet ve Bostan Alkan kardeşlerin de katıldığı açılışta konuşan Başkan Çinçin, "Böyle bir okulu eğitime kazandıran Alkan kardeşlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizimde bu okulda bir tuzumuz olsun istedik, bilgisayar laboratuarımız okulumuza hayırlı olsun." dedi.

Son sistem 10 bilgisayar bağışlanan okulda öğrenciler Başkan Çinçin'e teşekkür etti.

Sohbet Kutusu