Gereken kolaylık gösterilecek

. 11 Eylül 2009 Cuma
0 Yorumlarınız

110920091-1Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Ramazan Bayramı'nda Hatay'daki akrabalarını ziyaret edecek 4 bin Suriyeli'ye gereken kolaylığı göstereceklerini söyledi. Polat, yaptığı toplantıda, bayramda Suriye'den gelecek konukların Yayladağı Gümrük Kapısı'nda yığılmalarını önlemek için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Ziyaretçilerin 20 Eylülde sınırdan giriş yapacaklarını ifade eden Polat, ''Ramazan Bayramı'nda akrabalarını yatılı olarak ziyaret edecek 4 bin Suriyeli'ye gereken kolaylığı sağlayacağız. Gümrükten toplu taşıma araçlarıyla girişleri, gidecekleri güzergah, dönüşleri sürekli denetim altında olacak. Hem gümrük çalışanları hem de emniyet ve jandarma ile gereken koordinasyonu sağlayarak, konukların bayramı huzurlu geçirmelerini sağlayacağız. Konukların da gümrük mevzuatına uygun davranmaları bekliyoruz” dedi. Toplantıya, Yayladağı Gümrük Müdürü İdris Çatak, Emniyet Müdürü Metin Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erol Şimşek ve diğer daire müdürleri katıldı. Bu arada, Ramazan Bayramı'nda Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan da 20 bin Suriyeli'nin yatılı bayramlaşma için Hatay'a geleceği de bildirildi.

TPAO petrol ve doğal gaz arayacak

. 10 Eylül 2009 Perşembe
0 Yorumlarınız

tolgapolat

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Hatay'ın Yayladağı ilçesinde sismik olarak petrol ve doğal gaz arayacağı bildirildi. Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, yaptığı açıklamada, TPAO yetkililerinin ilçeye gelerek hem kendisine bilgi verdiklerini hem de bazı araştırmalar yaptıklarını söyledi. TPAO yetkililerinin sismik olarak Ayışığı köyü Durgut mevkisinde petrol ve doğal gaz arayacaklarını ifade eden Polat, ''TPAO yetkilileri Ayışığı köyünde petrol araması yapacaklar. Bunun için gerekli izinleri almışlar. Bizler de elimizdeki olanaklarla şirkete gerekli desteği vereceğiz. İlçemizde petrol ve doğal gaz bulunması hem ekonomimizi canlandırır, hem de ilçenin en büyük sorunu olan işsizliği önler. Dileğimiz araştırmaların olumlu çıkmasıdır'' dedi.

Acılı Aile; “Başka Canlar Yanmasın”

. 7 Eylül 2009 Pazartesi
0 Yorumlarınız

İhmale kurban giden Yayladağı ilçesine bağlı Kösrelik köyünden Serdar Tortuk’un ailesi” Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın” dedi.

 
Serdar Torktuk24 Temmuz tarihinde İskenderun Toroslar Edaş şirketinin arıza bölümünde çalışan 25 yaşındaki Serdar Tortuk isimli genç çıktığı elektrik direğinde akıma kapılarak hayatını kaybetmişti. Karaağaç mevkiinde elektrik arızası gidermek ve akım ölçmek için direğe çıkan. Tortuk’un bom cihazsız, başlarında işin ehli kimse olmadan, üstelik trafo başında acil durumlarda akımı kesecek kimse bulunmadan direğe çıkarıldığı ortaya çıkmış. Bu ailenin acısını 2 ye katlamıştı. 2 aylık bir eğitimin ardından şirkette, başlarında kimse olmadan çalıştırıldığı da iddia edilirken, olaydan kısa süre önce 2 ekip arkadaşının daha yine ihmalden akıma kapıldığı ve ağır yaralandığı öğrenildi. Yayladağı ilçesine bağlı Kösrelik köyünde çiftçilikle uğraşan ailesine de bakan Tortuk’un ölümü ile ilgili kesin bilgilere ulaşılamaması da aileyi daha da üzüyor.
Acılı aile, oğullarının başına gelen kazadan önce, 2 aynı vakanın yaşanmış olmasını ve buna rağmen hiçbir önlem alınmamasını büyük ihmal olduğunu vurgularken, ölüme davetiye çıkaran bu tedbirsizlik yüzünden Serdar’ı kaybettik” dedi. Tek dayanağı olan oğullarının vefatıyla zor duruma düşen aile “Dileğimiz bu ihmaller yüzünden başka canlar yanmasın, yetkilileri bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.

Sohbet Kutusu