SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMA

. 28 Kasım 2009 Cumartesi
0 Yorumlarınız



Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Suriye yetkilileriyle görüşmeler sonucunda idari mektupla akrabalarıyla bayramlaşmaya gideceklerin araçlarına ''triptik''  (araçların gümrükten geçiş belgesi) işlemi yaptırma zorunluluğunun kaldırıldığını bildirdi.
Polat, yazılı açıklamasında, Suriye´ye Kurban Bayramı´nda gitmek için yapılan başvuruları titizlikle incelediklerini ve 5 bin 530 kişinin Yayladağı Gümrük Kapısı´ndan çıkış yapacağını kaydetti.
     Önceki bayramlarda Türkiye´den Suriye´ye gidecek araçlardan ´triptik´´ istendiğini hatırlatan Polat, şöyle devam etti:
     ´´Suriyeli yetkililerle yapılan görüşmeler sonucunda araçlarıyla bayramlaşmaya gidecek Türk sürücülerinin triptik belgesine sahip olması zorunluluğu kaldırıldı. Ancak, özel araçların ve idari mektubu olan vatandaşları toplu olarak taşıyacak araçların Suriye´de geçerli sigorta poliçesine sahip olması zorunlu tutuyor. Söz konusu poliçeler, sınır kapılarından temin edilebilecek.´´
     Polat, Suriye´ye gideceklerin araçları için düzenlenen kartların dağıtıldığını, yığılmaları önlemek için gerekli önlemlerin alındığını da kaydetti.

Bayramınız Mübarek Olsun

. 26 Kasım 2009 Perşembe
0 Yorumlarınız


Yayladağı Kaymakamlığı’ndan Bayram yardımı

.
0 Yorumlarınız



Yayladağı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç


sahibi 400 kişiye ”Bayram Yardımı” yapılacağı bildirildi.

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, yaptığı açıklamada, daha önce kaymakamlık

görevlileri ve muhtarlar tarafından belirlenen yardıma muhtaç 400 kişiye 100 ile 150 Tl arasında nakdi yardım yapılacağını, sosyal devlet anlayışında hedeflerinin

yoksul vatandaşların bayramı rahat geçirmelerini

sağlamak olduğunu söyledi.

Polat, hak sahiplerine nakdi yardımın bayramdan önce teslim edileceğini de

kaydetti.

Bu arada, Kurban Bayramı nedeniyle Suriye’deki akrabalarına yatılı bayramlaşma için gidecek vatandaşlar için Yayladağı Gümrük Kapısı’nda tüm önlemlerin alındığını ifade eden Polat,

sınır geçiş kartlarının 23 Kasım Pazartesi günü dağıtılacağını da sözlerine ekledi.

Canda’dan öğrencilere satranç takımı

.
0 Yorumlarınız



Yayladağı’na bağlı Yenice Köyü’ndeki Çerçi Hacı Alkan İlköğretim Okulu’nda düzenlenen bir törene katılan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şerefettin Canda, öğrencilere birer satranç takımı hediye etti.Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Yayladağı ilçesine bağlı Yenice köyünde öğrencilere satranç takımı verdi.


Canda, Çerçi Hacı Alkan İlköğretim Okulu ziyaretinde yaptığı açıklamada, herkesin küçük yaştan itibaren satranç öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Gittiği ilçe ve köylerdeki okullara mutlaka satranç takımı verdiğini ifade eden Canda, amacının çocuklara satrancı sevdirmek olduğunu kaydetti.

Canda, daha sonra çocuklarla sohbet ederek, onlara satranç öğretmeye çalıştı.

24 Kasım Öğretmenler Günü

.
0 Yorumlarınız

İlçemizde 24 Kasım öğretmenler günü kutlandı. Kutlama töreni Atatürk anıtında saygı duruşu, İstiklal Marşı ve akabinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapıldı. Çelenk sunma töreninin akabinde Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü çok amaçlı toplantı salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan program yapıldı. Törene Yayladağı Kaymakamı Tolga POLAT, Belediye Başkanı Mustafa Kemal DAĞISTANLI, Garnizon Komutanı Yarbay M.Tuğrul ÖZDEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdür M.Erkan ŞERİFOĞLU, İlçeHalk Eğitim Müdürü Mehmet AYDIN, daire amirleri ve öğrenciler katıldılar.


Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Erkan ŞERİFOĞLU’nun eğitim ve öğretimin önemi hakkında yaptığı konuşma ile devam etti. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Ardından aday öğretmenlerimizin yemin töreni yapıldı. YİBO öğrencilerinin oluşturdu koro türküler söyledi. Programın sonunda konuşma yapan İlçe Kaymakamımız Tolga POLAT “Öğretmenlerimiz bizim göz bebeğimizdir. Türkiye Cumhuriyeti muasır medeniyetler seviyesine çıkacaksa bu ancak öğretmenlerimiz sayesinde olur.” dedi.



Alkışlar Yayladağı Gençlik Derneği’ne

. 23 Kasım 2009 Pazartesi
0 Yorumlarınız

Yayladağı Gençlik Derneği’nin düzenlemiş olduğu ''Ney ve bağlama eşliğinde şiir şöleni'' Yayladağı Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı. Şölene çok sayıda vatandaş katıldı. Programın sunuculuğunu Şair Ali Parlak yaptı. Programda şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Şölende birbirinden değerli Yayladağılı şairler sahne aldı. Nusret Kordoğan saz ve sözüyle, Muzaffer Parlak, Zeynel Abidin Payas, Muzaffer Kalkan, Yusuf Şerifoğlu, Selahattin Kısacık, ünlü hiciv ustası Bekir Cıla şiirleriyle, Mustafa Öztürk ney dinletisiyle gelenleri coşturdu. Şiir yarışmasında 1. Yayladağı Lisesi rehberlik öğretmeni Sevilay Bahap, 2.Erdal Türkoğlu 3.Yayladağı Lisesi öğrencisi Emine Köşten oldu. Dernek başkanı Mehmet Toktaş; ''Bu kültürel faaliyetle amacımız Yayladağı’mızın önde gelen şair ve ozanları ile halkımızı, daha özelde gençlerimizi buluşturmak, düzenlediğimiz şiir yarışması vesilesiyle gençlerimizin şiire olan ilgilerini artırmak ve ilçemizin kültürünü şiirle ön plana çıkarmaktı. Bazı eksikliklerimiz olsa da amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. İnşallah bu şöleni geleneksel hale getireceğiz. Başta bu organizasyonda emeği geçen ekibime, programa katılan ozan ve şairlerimize, uzaktan ve yakından katılan tüm misafirlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum''dedi.

Yayladağı Kaymakamlığından Duyurular

.
0 Yorumlarınız

DUYURU  1


İdari mektup sistemi ile Suriye Arap Cumhuriyeti’ndeki akrabalarını Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaret etmek için başvuranlardan, başvuruları uygun görülenlerin idari mektuplarının dağıtımına Belediye Düğün Salonu'nda başlanmıştır.
İlanen duyurulur.

 

 

DUYURU  2

 

buyuk-367-1

 

2009 YILI KURBAN BAYRAMI İÇİN ADINA İDARİ MEKTUP DÜZENLENMEYEN NUMARALARI GÖRMEK İÇİN YANDAKİ TABLOYU TIKLAYINIZ.

 

buyuk-364-1

ALKAN JESTİ

. 19 Kasım 2009 Perşembe
0 Yorumlarınız

Yayladağı Yenice Köyüne geçen yıl okul yaptıran “Bostan ve Mehmet Alkan” kardeşler bu kez okuldaki 216 çocuğu tepeden tırnağa giydirdi... Yayladağı'na bağlı Yenice Köyünde bulunan ALKAN ailesince yaptırılan “Çerçi Hacı Ali Alkan İlköğretim okulunda” okuyan 216 öğrenciyle dün okuluyaptıran hayırsever Mehmet Alkan tarafından giyim eşyaları dağıtıldı. Okul bahçesindeki törene Vali M. Celalettin Lekesiz, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Yayladağı Belediye Başkanı M. Kemal Dağıstanlı, Çevre Orman, TEDAŞ, Milli Eğitim İl Müdürleri, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Meclis Başkanı Hayrettin Çolakoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile diğer davetliler ve köy halkı katıldı. Okulu yaptıran ve kurban bayramı öncesinde elbise hediye eden hayırsever Mehmet Alkan, desteğinin bundan sonra da devam edeceğini söylerken içi buruk şekilde okula çevre köylerden öğrenci gelmemesinin ise kendisini üzdüğünü kaydetti. Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat konuşmasında; ALKAN kardeşlerin 2008 yılında okulu yaptırdıklarını 16 derslikli okulda 13 öğretmenin görev yaparken 216 öğrencinin öğrenim gördüğünü bildirdi. Vali M. Celalettin Lekesiz de, ülkelerin gelişmesinde eğitimin aldığı role dikkat çekerek ülkemizi eğitimle daha ilerilere taşıyabileceğimizi, bunun için de temelin insan kaynağına dayandığını, eğitimin de bu anlamda oynadığı rolü anlattı ve bunu gerçekleştirmede devletle birlikte hayırseverlerin önemli katkıları olduğuna dikkat çekerek Mehmet ve Bostan Alkan kardeşlerin bunlardan biri olduğunu bildirdi ve ALKAN kardeşlere teşekkür ettikten sonra bunun diğere varlıklılara örnek olmasını diledi. Okuldaki törende daha sonra sınıflarda öğrencilere önceden hazırlatılan giyim eşyaları protokol üyelerince dağıtıldı.

alkan alkan2 alkan1

SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

.
0 Yorumlarınız

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Bayram Kerkez ile beraberinde 1 Doktoru taşıyan kurumun resmi aracı dün sabah Yayladağı yolunda bir anda alevler içinde kaldı.

Müdür Dr. KERKEZ, yanındaki Dr. Tenekeciodğlu ile şoför Mahmut Çam aracın alev aldığını görünce aracı durdurarak kendilerini yerlere attılar. Sağlık Müdürlüğü makam aracı yaklaşık 45 dakika alevler içinde tamamen yandı hurdalığa dönüştü. Sağlık İl Müdürü Dr. Bayram Kerkez ve beraberindekiler şans eseri ölümden kılpayı kurtuldu. Sağlık Müdürlüğü makam aracı yaklaşık 45 dakika alevler içinde tamamen yandı. Hurdalığa dönüşürken Sağlık İl Müdürü Dr. Bayram Kerkez ve beraberindekiler şans eseri ölümden kıl payı kurtuldu. Yayladağı ilçesine bağlı Yenice köyündeki resmi törene katılmak üzere giden Sağlık İl Müdürü Dr. Bayram Kerkez'i taşıyan LAGUNA marka resmi makam aracı önceki gün bakımdan çıkmıştı. Aracın alev almasından 1 dakika sonra İtfaiyeye bildirilmesine rağmen, Antakya Belediye itfaiyesi olay yerine tam 50 dakika sonra gelebildi. Olay yerine gelen Vali M. Celalettin Lekesiz, Dr. Bayram Kerkez ve beraberindeki Doktor Tenekecioğlu ve şoför Mahmut Çam'a “Geçmiş olsun” dileklerini bildirdikten sonra olay hakkında bilgiler aldı. Sağlık Müdürü Dr. Bayram Kerkez Antakya-Yayladağı yolunun 20.km'sinde Şenköy'ün az ilerisinde aracın birden alev aldığını hissettiklerini ve hemen sağa yanaşarak durdurduklarını ve kapıları açarak kendilerini dışarını attıklarını söyledi. İlk etapta aracın içindeki yangın söndürücü ile müdahale ettiklerini ancak yangının sönmediğini, ardından yoldan geçen bazı araçların yangın söndürücüleri hemen sonra da Jandar-manın yangın söndürücüsü olmak üzere toplam 8 söndürücü ile müdahalele-rinde araçtaki yangını sön-düremediklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Bayram Kerkez, olay anı ile birlikte Jandarma başta olmak üzere ilgili kurumlara bilgi verildiğini kaydetti. .... İtfaiye 50 dk.sonra geldi .... Vali M. Celalettin Lekesiz'in olay yerindeki incelemeleri sırasında itfaiyenin geç gelmesi şikayet konusu edildi. Olayın görgü tanıkları, araçtaki yangının 09.25'de başladığını Antakya Belediye itfaiyesinin ise olay yerine 10.20'de geldiğini kaydederek “Tam 50 dakika sonra müdahalede bulunulmuş, bu sürede tüm vatandaşlar yüzlerce kişi yangını uzaktan seyretmek zorunda kalmıştır” denildi. Vali M. Celalettin Lekesiz de, itfaiye ile ilgili şikayeti araştıracağını, kusur, ihmal varsa gerekenin yapılacağını söyledi. .... Yol 55 dakika kapandı .... Dünkü araç yangını yüzünden Antakya-Yayla-dağı yolu 55 dakika süreyle kapandı. Jandarma bölgede önlemler aldı, araçlar ve vatandaşlara olay yerine yaklaştırılmadı. Antakya Belediye itfaiyesinin olay yerine 10.20'de gelmesinden sonra sönmek üzere olan aracı tam anlamıyla söndürdü ardından soğutma çalışma-ları yaptıktan sonra da yol-da beklemek zorunda kalan araçlara geçiş izni verildi.

araç yangın2 araç yangın1

araç yangın

55 kaçak iade edildi

.
0 Yorumlarınız

Suriye’den çeşitli tarihlerde Türkiye’ye yasa dışı yollardan girdikleri
55 kişinin Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki gümrük kapısından Suriyeli yetkililere teslim edildiği bildirildi.
Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat,
Suriye’den yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen, Adana, Muğla, İstanbul, Antalya ve Hatay’da yakalanan çeşitli ülkelerden 128 kişinin 55′inin, iki ülke arasında gerçekleştirilen protokol gereğince Suriye’ye iade edildiğini söyledi. Polat, Yayladağı Gümrük Kapısı’nda Lazkiye Mıntıka Müdürü Albay Faysal El Davut ile yapılan görüşmeler sonrasında kaçakların teslim edildiğini, diğerlerinin ise Antakya Mülteci Evi’nde tutulduğunu kaydetti.
Mülteci Evi’nde tutulduğunu kaydetti.
Kaçakların iadesi sırasında,
Garnizon Komutanı Yarbay Tuğrul Özdemir, İlçe Jandarma
Komutanı Üsteğmen Erol Şimşek, Emniyet Amiri Metin Güneş de hazır bulundu.

 

tolga polat

``AFET ZARARLARINI AZALTMA PROGRAMI`` KONFERANSI

. 11 Kasım 2009 Çarşamba
0 Yorumlarınız

Kapsamında ``Afet Zararlarını Azaltma Programı`` konusunda eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Mersin`in Silifke ilçesi Kızılay Şube Başkanı Mustafa Beceren, öğretmenevi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının öğretmen, muhtar, din adamlarını doğal afetler karşısında alınacak önlemler konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Beceren, bu gibi toplantıların Kızılay`ın katkılarıyla tüm il ve ilçelerde yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

``Toprak kayması, sel felaketi, deprem ve benzeri durumlarda afet zararlarını azaltmak için toplantılar yapıyoruz. Bunun çok yararı oluyor. Genellikle kursa aldığımız öğretmen, muhtar, din adamları gibi ilişkileri güçlü olan kişileri bilgilendiriyoruz. Onlar da okullarda, mahalle ve camilerde öğrendikleri bilgileri vatandaşlara aktarıyorlar. Afetten kaçınılmaz. Ancak, alınacak önlemlerle can ve mal kayıpları asgari düzeye çekilebilir.``

Toplantıya, Müftü Mehmet Güneş, okul yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

Polis memurunun aracı kundaklandı

.
0 Yorumlarınız

İlçemizde bir polis memurunun otomobili, üzerine benzin dökülerek kundaklandı. Alınan bilgiye göre, Emniyet Amirliğinde görevli polis memuru M.Ş’nin Tutlubahçe Mahallesi Yazlak Sokak’taki evininin önünde park halindeki 44 KV 144 plakalı otomobilinde yangın çıktı.
Komşuların bildirimi üzerine olay yerine gelen Yayladağı Belediyesi İtfaiye ekipleri yangını söndürdü.
Yetkililer, yapılan araştırmada otomobilin benzin dökülerek yakıldığının belirlendiğini, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydettiler.

araçkundak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

. 2 Kasım 2009 Pazartesi
0 Yorumlarınız

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yapılan tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
Havanın Yağışlı olması nedeniyle kapalı spor salonunda yapılan etkinlikler, İstiklal Marşı ve sayı duruşu ile başladı.
Kaykmakamımız Tolga Polat, Garnizon Komutanı M.Tuğrul Özdemir ve Belediye Başkanımız Tören alanı dolduraların bayramını kutladı ve şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Daha Sonra resmi geçit törenin ardından, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar Hükümet Konağı önünde davul zurna eşliğinde eğlendi.

 

buyuk-193-1

buyuk-193-4

Lütfullah Bilgin Annesini Kaybetti..

.
0 Yorumlarınız

buyuk-189-1 buyuk-189-2 buyuk-189-3 lütfullah bilgin

Cumartesi günü oğlunu Ankara Gölbaşı Vilayetlerevinde muhteşem bir düğün töreni ile evlendiren Hatay'a hizmet gönüllülerimizden,şu an merkez valisi olan,M. Lütfullah Bilgin, Pazar gecesi annesini kaybetmenin acısını yaşıyor.
Babası Servet Bilgin geçtiğimiz yıl vefat ettiği için annesi Emine Bilgin'i yanına alan Vali Lütfullah Bilgin'in Cumartesi günü Ankara'da yapılan düğün törenine rahatsız olduğu için katılamayan yaşlı arnnesi Emine Bilgin, törene katılmak yerine evde dinlenmeyi tercih etti ve Pazar sabahı mürüvetini gördüğü torunlarını ve Merkez Valisi oğlu Lütfullah Bilgin ile gelini Sezgi Bilgin'i tebrik etti.

Pazar günü Akşam saatlerinde rahatsızlanan Emine Bilgin, oğlu tarafından acilen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Gecenin ilerleyen saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamayan Emine Bilgin, torununun mürüvetini gördükten sonra hayata gözlerini yumdu ve Bilgin ailesini büyük acı içerisinde bıraktı.

Merhume Emine Bilgin'e Cenab-ı Allah'tan rahmet, sevinç ve kederi bir arada yaşayan Vali Lütfullah Bilgin ve ailesine ise sabır dileriz

Sohbet Kutusu