Dünya Gümrük Günü Kutlandı

. 26 Ocak 2011 Çarşamba
0 Yorumlarınız

Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında Yayladağı Gümrük Kapısı'ndan giriş-çıkış yapan vatandaşlara çiçek ve çikolata dağıtıldı.

dünyagümrükgünü

DGG2011PUL 

Yayladağı Gümrük Kapısı Müdürü İdris Çalık ile tüm gümrük personeli, gümrük sahasında, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudular.
Gümrük görevlileri, giriş-çıkış yapan vatandaşlara, bugün 'Dünya Gümrük Günü' olduğunu belirterek karanfil ile çikolata dağıttılar. Turistlerle, gümrük çalışanları birlikte halay çekti.
Bu arada, Yayladağı Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, etkinlikler kapsamında Suriye'li meslektaşlarını ayrıca Kaymakam Tolga Polat'ı ziyaret edeceklerini de bildirdiler.

dünyagümrükgünündünyagümrükgünükart

İLÇEMİZDE ARTIK SU SIKINTISI YAŞANMAYACAK"

. 25 Ocak 2011 Salı
0 Yorumlarınız

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, ilçede bundan sonra su

sorunun yaşanmayacağını belirtti.

Dağıstanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana

ilçenin altyapı eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Şebeke hattındaki kaçaklar nedeniyle sürekli kesinti yapıldığını ve

vatandaşların bu konuda sıkıntı yaşadığını ifade eden Dağıstanlı, "Yaptığımız

çalışma sonucu şebekedeki sızıntıları önledik. İlçemizde artık su sıkıntısı

yaşanmayacak" diye konuştu.

Dağıstanlı, Yayladağı'nın güzel bir görünüme kavuşturulması ve hak ettiği

noktaya gelmesi için çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Tapdk Uzmanları Yayladağı Gümrük Kapısında İncelemelerde Bulundu

. 23 Ocak 2011 Pazar
0 Yorumlarınız

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) uzmanları Yayladağı Gümrük Kapısı'na gelerek yetkililerden bilgi aldılar.

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat tarafından karşılanan TAPDK Başkanlığı Müşaviri Şükrü Can ve beraberindeki uzman heyet, Yayladağı Gümrüğü konaklama salonunda bir araya gelerek toplantı yaptılar.

Toplantıda, tütün ve alkol kaçakçılığı ve açıkta kıyılmış tütün satılması ile ilgili alınacak önlemler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Ayrıca TAPDK uzmanları çiftçilerden korsan tütün alan şirketlerin denetimi ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantıya, Kaymakam Polat'ın yanı sıra, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erol Şimşek, İlçe Emniyet Amiri Akif Kızılkaya ve Yayladağı Gümrük Müdürü İdris Çalık katıldı.

Hatay Havaalanı terminal binasının açılışını Başbakan Erdoğan yapacak

. 19 Ocak 2011 Çarşamba
0 Yorumlarınız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8-9 Mart tarihlerinde Hatay'da bir dizi açılış gerçekleştirecek.

havaalanı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, inşaatında son aşamaya gelinen ve peyzaj düzenlemeleri yapılan Hatay Havaalanı terminal binasının açılışını 8 Mart 2011'de yapmayı planladıklarını söyledi. Ergin, açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirtti.

Ergin ayrıca Türkiye-Suriye arasında yapılacak olan Dostluk Barajı'nın temelinin 26 Ocak tarihinde atılmasının kararlaştırıldığını ancak Lübnan krizinden dolayı bu açılışın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Baraj için gerekli plarformların kurulduğunu hatırlatan Ergin, "Dostluk Barajı ile Hatay'da 3. baraj inşaatı da başlamış olacak" dedi. Biten hizmetlerin açılışlarını koordine edebilmek için büyük çaba harcadıklarını ve tatlı bir heyecan yaşadıklarını vurgulayan Ergin, "Şubat ayında tamamlanacak olan Yeni Adalet Sarayının açılışını o bölgede yapılacak alt ve üst geçitlerin de tamamlanması ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Avea Hatayı Suriyeye Mi Bağladı

.
0 Yorumlarınız

ürkiye’nin coğrafi olarak en güneyinde bulunan Hatay’a bağlı Yayladağı ilçesinde Avea’nın Suriye sınırları üzerinden ücretlendirmesi vatandaşları çileden çıkarttı. Hataylılar, illerinin Suriye sınırları içerisinde gösterilmesine tepki gösterdi.

Türkiye’nin güneyinde bulanan Hatay’a bağlı ilçe Yayladağı ilçesi Türkiye’nin 36′ncı paraleline yakın bir ilçedir. İstanbul’da yaşayan Fatma İlhan, memleketi Hatay’a gittikten sonra Avea’nın Suriye üzerinden fatura kestiğini görünce şok oldu. İlhan, Tüketici Platformu Sikayetvar.com’a gönderdiği mesaj ile Hatay’ın Türkiye sınırları dışında gösterilmesine tepki gösterdi.

Vatandaşlar Tepkili 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ne katılan Hatay’ın Avea tarafından Suriye sınırları içerisinde gösterilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Hatay’a bağlı Yayladağı ilçesi sınırlarına girildiğinde Avea’nın “Suriye’ye Hoş Geldiniz” mesajı gönderdiğini ileri süren Fatma İlhan, şikayetinde şunları anlattı:

“Yıllardır İstanbul’dan Yayladağı’na seyahat ediyorum. Yayladağı’na girdiğimizde ‘Suriye’ye hoş geldiniz’ diye bir mesaj aldım. Daha önceden gittiğimde de hep bu tür mesajlar aldığım için üstünde durmadım. Ay sonunda 245 TL fatura gelince şok oldum. Hemen Ümraniye’deki bir Avea şubesine başvurup bilgilendirmelerini istedim. Ne sorsam ‘Biz bilmiyoruz’ dediler. Sonra müşteri hizmetlerini aradım.Yetkili bana 23.10. 2010 ‘ 22.11. 2010 tarihleri arasında yurtdışında olduğumu ve oradan Türkiye ile görüşme yaptığımı söyledi.Ayrıntılı fatura istedim.Faturada, Hatay’dayken Ankara’daki kardeşimle yaptığım görüşmelerin yurtdışı üzerinden ücretlendirildiğini fark ettim.Tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda ve yurtdışında olmadığımı söylediğimde bu defa bana aradığım kardeşimin yurtdışında olabileceğini(ki pasaportu yok) söyledi.”

İtiraz ettikten sonra durumu tekrar incelemeye aldırttığını kaydeden İlhan, “Bana telefonumun şebeke ayarının otomatikte olduğunu ve manuele almam gerektiğini söyledi. Ama Avea bunun için hiçbir uyarı yapmamıştı. En azından Suriye üzerinden ücretlendirme yapıldığını bildirmeliydi. Arkadaşlarımın ayarlarını da kontrol ettim ve onların da ayarları benimki gibi otomatikteydi.Ayrıca artık telefon çok yaygınlaştı.Okuma yazması olmayan insanlar bile telefon kullanabiliyor.Açık bir uyarı yapılmalıydı” dedi.

ATATÜRK YAYLADAĞI’NA GELEREK SINIRI GEZDİ Mİ?

. 18 Ocak 2011 Salı
0 Yorumlarınız

120’ye Merdiven Dayayan Ahmet Dede, Tarihe Tanıklık Ediyor…

118 yaşında Ahmet Kodalak, Osmanlıyı ve iki padişah dönemi yaşadı. Fansız işgalini yaşadı. Hatay’ın Türkiye’ye katılışına tanıklık etti. 120’ye merdiven dayadı ama her şey aklında.

İki Padişah Gördü; Hatay Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devletlerinin Kuruluşuna Tanıklık Etti; Yakınlarının büyük bir bölümünü cephede şehit verdi. Fransız İşgal yıllarında yapılan Hatay’ın yollarının yapımı sırasında 3 yıl çalıştı. Fransız Ordusunda Paralı Askerliği teklifini kendi isteğiyle babası reddetti. Fransızların ‘Fransa’ya gel’ teklifini geri çevirdi. İlk kez 10 yaşında iken gördüğü babasının ölümünün ardından Emniyet teşkilatında göreve başladı ve emekli oldu. İlk Kimliği Doğum tarihi Hicri Takvime göre 00.00.1326 (Miladi 1908) de 15 yaşındayken çıkartılmış. Resmi yaşı 103 gözükse de 118 yaşındaki Ahmet Kodalak’ın öyküsünü ‘Hatay’ın gizli kalmış tarihi’nde”

ATATÜRK YAYLADAĞI’NA GELEREK SINIRI GEZDİ Mİ?

Ahmet Kodalak, Resmi Kayıtlarda 103 yaşında, İlk Kimliğinin 1908 yılında 15 yaşında iken çıkarıldığını söylüyor. Kodalak’ın gerçek yaşı 118. 118 Yıllık ömründe tarihin önemli kilometre taşlarına tanıklık eden Ahmet Kodalak. Savaşa, barışa, mutluluğa ve hüzne tanıklık etti. Bir Yüz yıla tanıklık eden Ahmet dede, 90 yaşındaki Hayat arkadaşı Mediha Kodalak ile tek odalı evinde kızı ve torunlarının kısıtlı imkânlarla, yardımıyla yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Geride bıraktığı yüzyılı anlatmaya başlayan asırlık çınar Ahmet Dede, anılarına dolu dolu gözleriyle, yakınlarının büyük birçoğunun cepheye savaşa gittiğini ve geri dönmediğini söylüyor. Ahmet Kodalak “Kimse geri dönmedi. Bir tek babam döndü onunda askere gidişini hatırlamam ama döndüğünde ben 10 yaşındaydım” dedi.

PADİŞAHIN ÖLÜMÜ HALAY ÇEKEREK KUTLANDI

Yaşamı Boyunca İki Osmanlı Padişahının yönetimine tanıklık Eden Ahmet Kodalak, Osmanlı’nın Sultan Reşat ve Sultan Hamit dönemleri aklında. Ahmet dede “Sultan Reşat öldü. Sultan Hamit’in hile yaptığı söylenirdi. ‘Sultan Reşit öldü’ dediler sonra bir Türkü çıkardılar. “Ölmüş Reşit Ölmüş Kabuğu Karanlık Olmuş” diyerek depki (halay) çekerlerdi büyüklerimiz. Öldü diye sevindiler, çünkü Sultan Reşat’ın yönetiminden Memnun değillerdi “diye konuştu.

1915 OLAYLARI

1915 Ermeni olaylarından hafızasında kalanları da aktaran Kodalak “Samandağ sahiline bir geminin geldi ve yörede yaşayan birçok Ermeni bu gemiye bindi. Ermenilere kimse karışmadı ve bir komutan gitmek isteyen bütün Ermenilerin gemiye binmesini sağladı.

İŞGAL YILLARINDA HATAY

Fransızların ilk olarak Antep’e girmek istediğini belirten Kodalak, Antep halkı Fransızlara karşı direndi. Bizden de destek istediler ve bizim köyden 3 kişi gitti. Antep’e giremeyen Fransızlar yol değiştirip Dörtyol üzerinden Hatay’a girdi ve çete savaşları başladı. Ama Fransızların askeri çoktu. Ne kadar köylü varsa hayvanlarımızı ve yiyeceklerimizi alarak dağa kaçtık” dedi.

FRANSIZ KOMUTANIN CAMİ HASSASİYETİ

Fransızların, Antakya’yı işgal etmesinin ardından yürüyerek Yayladağı’na doğru yola çıktığında önüne gelen her şeyi yaktıklarını belirten Kodalak, köylerini korkudan tamamen boşaltmak zorunda kaldıklarını anlattı. Kodalak “Fransızlar Önüne gelen her şeyi yakıp yıktılar. Biz dağlara çıktık. Çeteler Fransız askerlerine pusu kurdu. Yayladağı’nın Bezge, şimdiki adıyla Yeditepe yakınlarında sabah saatlerinde Türk çeteleri tarafından Köylerin tamamının boşaltılması istendi. Bizimkiler yukarıdan attığını vurdu. Fransız askerleri top arabalarını kurana kadar birçok Fransız askeri vuruldu. Bizden Karaköse köyünden Mehmet Çirkin vardı, onu öldürdüler ve üç kişiyi de esir aldılar. Her şeyi yakan Fransızların Komutanı camiye dokundurmadı. ‘Burası ibadet yeridir’ deyip camilerimizin yakılmasına izin vermedi. Dağdan Yayladağı’na baktığımızda her yerin yandığını gördük” dedi.

Fransızların o geceyi Yayladağı’nda geçirdiğini belirten Ahmet Kodalak, daha sonra Fransızlar tarafından Yayladığı’nın o dönemki ismi ile ‘Ordu’ olarak nahiye edildiğini söyledi. Kodalak, işgal yıllarından Fransız askerlerinin erzakının temini için kendilerinden Buğday ve hayvan istendiğini belirti.

Fransızların Hatay’ı işgal ettiği yıllarda 15 yaşında olduğunu belirten Kodalak “Sulh (Barış) olduktan sonra normal yaşantımıza döndük. Fransızlar, ev ev gezerek kimlik çıkarttılar. İlk kez kimliğimde o zaman çıktı. Dinimize karışmadılar, istediğimiz gibi camiye gittik namazımızı kıldık. Kuran okumamıza da izin verdiler” diye konuştu.

HATAY YAYLADAĞI YOLUNDA 3 YIL ÇALIŞTIM

Bir gün Fransızların gelip Antakya-Yayladağı arasında yol yapılacağını söylediğini kaydeden Kodalak, her haneden bir kişi istediklerini aktardı. Babasının ev işleri, tarla ve hayvanlarla uğraştığı için yolun yapımında kendisinin görev aldığını belirten Kodalak, yazın çalışarak 3 senede yolu tamamladıklarını ve arabanın geldiğini söyledi.

HATAY’IN ANAVATANA KATILMASI…

Sulh döneminde Hatay’ın ileri gelen ağaları ile Fransızların ittifak yaptığını aktaran Kodalak “Fransızlar 20 seneden fazla kaldılar ve bir referandum süreci yaşandı. Atatürk’ün talimatı ile işgal yıllarından Hatay’dan kaçan ve Hatay nüfusuna kayıtlı herkesin Antakya’ya dönmesi sağlandı. Referandumda oy kullandık ve Türkiye isteyenler daha çok oldu ve Hatay Türkiye katıldı. Kışla ve Hastane eskiden yoktu, Fransızlar yaptı. Fransızlar zengindi, buradan giderken 4 teneke altın götürdüler; bizi de götürmek istediler. Fransız ordusunda paralı asker olmamızı teklif ettiler” dedi.

“HATAY’IN SINIRI 1 TENEKE ALTIN KARŞILIĞI GERİ ÇEKİLDİ. BUNA KIZAN ATATÜRK DERVİŞ KILIĞINDA SURİYE HUDUDUNU GEZDİ”

118 Yıllık yaşamında Türkiye’nin önemli kilometre taşlarına tanıklık eden Ahmet Kodalak, Suriye hududu çizilirken, Kesap kasabası yakınlarındaki ve şuanda yoğun olarak Bayırbucak Türklerinin yaşadığı Maafkartalı mevkisinin Türkiye toprakları olarak belirlendiğini, ancak sınırı çizen kişinin 1 teneke altın karşılığında 1 saat yürüme mesafesinde sınırın Yayladağı’na kadar çektiğini söyledi. Bunu haber alan Atatürk’ün ‘bizi sattılar diyerek’ derviş kılığında sınır mevkiinde inceleme yaptığını da öğrendiğini belirten Kodalak, Hatay il sınırının Kesab’ı da içine aldığını aktardı.

bu haber hataypress adresinden alınmıştır.

yayladagi.gov.tr

. 17 Ocak 2011 Pazartesi
0 Yorumlarınız

Yayladağı Kaymakamlığı web sayfası yenilendi. Web sayfası üzerinden İlçe Tanırımı, Fotoğraflara ve bir çok hizmete erişilebiliyor. Ziyaret etmek isterseniz. Yayladağı Kaymakamlığı

kaymakamlık yeni site

Oyunu kullan Hatay’a değer kat!

.
0 Yorumlarınız

200x350-billboard

YAYLADAĞI ASRİ MEZARLIĞININ SON HALİ

.
0 Yorumlarınız

Yayladağı Asri Mezarlığındaki çalışmalarımız tamamlandı.
Yapılan çalışmalar

*İlk olarak yabani otlar ve çalılar temizlendi.

*Mezarlık içinde sık yetişen ve kurumuş olan ağaçlar budandı ve kökleri beyaza boyandı.

*Mezarlık alanı içine 9 adet çeşme yerleştirildi.

*Muhtelif yerlere banklar ve çöp kutuları yerleştirildi.

*Mezarlık içinden geçen yollara toprak kaymasını önlemek için bodur taşlar konuldu ve boyandı.

*Alan içindeki yollar yıkandı ve süpürüldü.

*Mezarlık girişine çiçek ekildi.

*Kimsesiz mezarlar tespit edilerek belirgin hale getirildi.

 orta-261-4orta-261-3 orta-261-1 orta-261-2

Başkanımızdan Mahalle Ziyaretleri

.
0 Yorumlarınız

Yayladağı Belediye Başkanımız Mustafa Kemal DAĞISTANLI ilçemizin mahalle aralarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Yapılan işleri yerinde bizzat inceleyen Başkanımızı gören vatandaşlar Yayladağı’na böyle bir Belediye başkanının gelmediğini dile getirerek başkanımıza yaptığı faaliyetlerden ve vatandaşlarla iç içe olmasından dolayı çok memnun olduklarını dile getirerek teşekkürlerini bildirdiler.

buyuk-340-1

Yayladağı Yolu acilen Bakım İstiyor

. 15 Ocak 2011 Cumartesi
0 Yorumlarınız

Yayladağı Şoförler Odası Başkanı Vedat Bahadır, Yayladağı-Antakya karayoluna acil bakım gerektiğini söyledi.

Bahadır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karayolunda geçen haftaki şiddetli yağışlar nedeniyle çökmeler olduğunu, bunun ekonomik kayıplar yanında kazalara yol açtığını kaydetti.
Yolların iki tarafına fosforlu işaretler konulması ve yol şeritlerinin yeniden çizilmesi geriktiğine dikkati çeken Bahadır, şöyle devam etti:
''Karayolunun Kulaç ve Gürışık kavşağında bazı bölümlerde çukurlar oluştu ve çökmeler başladı. Antakya-Samandağ yolu da onarımda olduğu için sürücüler bu yolu kullanıyorlar. Karayolları ekiplerinin zaman geçirmeden bakım yapmaları gerekiyor. Aksi halde, kış sezonunda sürekli sisli olan yolda beklenmedik kazalar olacağı gibi, çukurlu yollar araçlara zarar vererek ekonomik kayıplar doğuracaktır.''

YAYLADAĞI ŞEHİR MERKEZİ HURDACILARA YASAK

.
0 Yorumlarınız

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, belediye meclisi kararıyla hurdacıların şehir merkezine girmelerine yasak getirildi

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, vatandaşlardan şikayetler aldıklarını ve bu kapsamda meclis toplantısında durumu değerlendirerek hurdacıların faaliyetlerinde düzenlemeye gidildiğini belirtti.
Dağıstanlı, ilçe girişleri ile bazı yerlere alınan karar gereğince ´´Hurdacıların girmesi ve hurda toplaması yasaktır´´ yazılı uyarı levhaları astıklarını, uymayanlar hakkında yasal işlem uygulanacağını kaydetti.

Mehmet YALÇIN’dan Rektör Prof. Dr HÜSNÜ SALİH GÜDER’e ziyaret

.
0 Yorumlarınız

Yayladağılılar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder,i makamında ziyaret etti.

 

rektorziyaret

Yayladağılılar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yalçın, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in yeni görevini kutlayarak başarılar diledi ve dernek yönetim kurulu üyelerini tanıttı. DerneK Başkanı Mehmet Yalçın: “Uzun süredir Hatay’da yaşamaktasınız. Bizim gereksinimlerimizi çok iyi biliyorsunuz. Yayladağı’mızın gelişmesi adına desteklerinizi bekliyoruz. Yayladağılılar olarak sizinle işbirliği içerinde çalışmak istiyoruz.”dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise: “Hatay ile Üniversite arasında bir köprü kuracağız. Yayladağı’na önem veriyoruz. Yayladağı’ndaki okulumuzu geliştirme, büyütme ve üst düzey bir eğitim ortamı oluşturma çabası içerisindeyiz. Yayladağı’nda bir üretim ve istihdam ortamı oluşturulmalıdır. Bu şekilde yörenin ekonomik ve sosyal refah düzeyi yükselip yörenin kalkınması sağlanacaktır. İnsanları yetiştirmek ve kaliteli işler yapmak adına kurslar düzenlemeli ve projeler yapmalıyız. Halkı üretime yöneltmeliyiz. Tarımsal alanlarda halk bilgilendirilip oradaki potansiyel değerlendirilmelidir.”dedi.

Mehmet YALÇIN’dan Rektör Prof. Dr HÜSNÜ SALİH GÜDER’e ziyaret

.
0 Yorumlarınız

Yayladağılılar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder,i makamında ziyaret etti.

 

rektorziyaret

Yayladağılılar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yalçın, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in yeni görevini kutlayarak başarılar diledi ve dernek yönetim kurulu üyelerini tanıttı. DerneK Başkanı Mehmet Yalçın: “Uzun süredir Hatay’da yaşamaktasınız. Bizim gereksinimlerimizi çok iyi biliyorsunuz. Yayladağı’mızın gelişmesi adına desteklerinizi bekliyoruz. Yayladağılılar olarak sizinle işbirliği içerinde çalışmak istiyoruz.”dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise: “Hatay ile Üniversite arasında bir köprü kuracağız. Yayladağı’na önem veriyoruz. Yayladağı’ndaki okulumuzu geliştirme, büyütme ve üst düzey bir eğitim ortamı oluşturma çabası içerisindeyiz. Yayladağı’nda bir üretim ve istihdam ortamı oluşturulmalıdır. Bu şekilde yörenin ekonomik ve sosyal refah düzeyi yükselip yörenin kalkınması sağlanacaktır. İnsanları yetiştirmek ve kaliteli işler yapmak adına kurslar düzenlemeli ve projeler yapmalıyız. Halkı üretime yöneltmeliyiz. Tarımsal alanlarda halk bilgilendirilip oradaki potansiyel değerlendirilmelidir.”dedi.

Yayladağı'nda Otomobilin Çarptığı Motosikletli Yaralandı

. 12 Ocak 2011 Çarşamba
0 Yorumlarınız

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsünün yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Kurtuluş Mahallesi Yusuf Şerifoğlu Caddesi ile Gündüz Caddesi kavşağında Kemal Vurkaç (22) yönetimindeki 63 NL 663 plakalı otomobil ile Mehmet Vurgun (26) yönetimindeki 31 FK 165 plakalı motosiklet çarpıştı.

Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsünün Antakya Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Hayırsever Alkan Kardeşlerden Öğrencilere Ayakkabı

. 8 Ocak 2011 Cumartesi
0 Yorumlarınız

Hataylı hayırsever işadamları Mehmet ve Bostan Alkan kardeşler Yayladağı ilçesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı dağıttılar.

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, ilçede merkeze bağlı Yenice köyde 16 derslikli 'Çerçi Hacı Alkan İlköğretim Okulu' kazandıran Mehmet ve Bostan Alkan kardeşlerin her dönemdeeğitime katkı sağladıklarını ve diğer işadamlarına iyi örnek olduklarını söyledi.
Konuşmalardan sonra Alkan kardeşler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticileri tarafından belirlenen 3 lise ve 4 ilköğretim okulu öğrencilerine 650 çift ayakkabı dağıtarak, yardımlarının artarak süreceğini belirttiler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Nejat Güleç ile Yavuz Selim İlköğretim Okulu Müdürü Duran Benli, hayırsever Alkan kardeşlere teşekkür ederek, bu gibi yardımları diğer hayırseverlerden de beklediklerini kaydettiler.

Karşılıklı Vize Muafiyeti Canlılık Getirdi

. 6 Ocak 2011 Perşembe
0 Yorumlarınız

 

Yayladağı Gümrük Kapısı'nda Suriye ile vizenin kalkması üzerine yolcu ve araç giriş-çıkış sayısında yüzde yüz artış yaşandığı bildirildi.

yayladağısınırkapısı

 

AA muhabirinin kaymakamlık yetkililerinden edindiği bilgiye göre, 18 Eylülde Suriye ile karşılıklı vizelerin kaldırıldığı 2009 yılında Yayladağı Gümrük Kapısı'ndan 100 bin 250 araçla 275 bin 551 kişinin giriş-çıkış yaptığı belirtildi.
Geçen yıl ise 180 bin 466 araçla 537 bin 466 kişinin gümrük kapısında işlem yaptırdığı kaydedildi.
Yetkililer, Yayladağı Gümrük Kapısı'nın modernize edildiğini, personel sayısını artırıldığını, ayrıca Lübnan ile karşılıklı vizenin kalkmasıyla bu sayıda, bu yıl da önemli artış olacağını beklediklerini bildirdiler

Aşık Sefai Yayladağı ilçesinde imza töreni düzenledi

. 4 Ocak 2011 Salı
0 Yorumlarınız

Ses sanatçısı ve yazar Aşık Sefai'nin Yayladağı ilçesinde ki imza töreni rağbet gördü.

aşıksefaai

''Badal'' adlı şiir kitabının imza törenine katılmak üzere Yayladağı'na gelen Sefai, Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı tarafından karşılandı.
Dağıstanlı ile bir süre makamında görüşen Sefai, daha sonra Yayladağı Belediye binası önünde kurulan stantta şiir kitabını imzaladı.
Şiirlerine sazı ve sözleriyle renklendiren Sefai, ilçede kendisine gösterilen büyük ilgiden dolayı duygulandığını belirterek, yakın zamanda yeni kitap ve kasetleriyle ilçeye yeniden geleceğini söyledi.

aşıksefaiyayladağındaa

Bu yıl Yayladağı süt cenneti olacak

.
0 Yorumlarınız

Yayladağı İlçe Tarım Müdürü Yakup Karasoy, geçen yıl ilçedeki hayvan sayısının yüzde elli arttığını belirterek, ''Bu yıl Yayladağı süt cenneti olacak'' dedi.

CM1

Karasoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile çiftçilere yönelik açılan 15 ayrı kursta toplam 297 çiftçinin eğitim gördüğünü ve belge aldığını söyledi.
Hayvancılıkla ilgili kursların büyük bölümünün uygulamalı geçtiğini, çiftçilerin bundan çok yararlandığını ifade eden Karasoy, şöyle devam etti:
''Bu kurslar sonucunda çiftçiler cesaretlendi. Artık hayvancılığı daha bilinçli ve bilimsel yöntemlerle yapıyorlar. Süt sığırcılığına yönelen çiftçiler hayvan sayısını artırmaya başladılar. Hayvan alımlarında faizsiz kredilere daha fazla yönelmeye başladılar. 2 yıl kadar önce 5 bin 960 adet olan süt hayvanı sayısı geçen yılın sonlarını doğru 9 bin 140 adete ulaştı. ilçemizden şuan günlük 30 ton süt toplanıyor. 2011 yılı içerisinde günlük 50 ton olmasını ümit ediyoruz. Yayladağı önümüzdeki yıllarda büyük bir süt cenneti olacak.''
Beş ay önce 15 tane düve alan Okan Fatih Açık isimli çiftçi, HEM kurslarına girerek hayvancılığı daha bilimsel yöntemlerle yaptığını belirterek, ''Eğitim sonrası ahırımızı modern sistemlerle donattık. Artık hayvanlarımızı daha iyi tanıyor, onlardan daha iyi verim alıyoruz'' dedi.

CM2

Kızılçat Köyü Köy Konağı

. 1 Ocak 2011 Cumartesi
0 Yorumlarınız

Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliğince İlçemize bağlı Kızılçat Köyü’nde atıl durumda bulunan okul bahçesine çok amaçlı köy konağı yapılmıştır. 144 m2’lik alana yapılan köy konağı 2011 yılı Ocak ayı içerisinde açılışı gerçekleşecektir.

buyuk-455-1

buyuk-455-2

Sürütme Köyü İçme Suyu

.
0 Yorumlarınız

Sürütme Köyü’nde yaşanan içme suyu sıkıntısı, Sürütme Köyü Muhtarlığı ve Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ortaklaşa çalışma ile ortadan kaldırılmıştır. Şakşak Köyü Değirmendere Mevkiinde bulunan su kaynağından döşenmeye başlanan borulardan akıtılan su Sürütme Köyü’ne ulaşarak köyün su deposuna bağlanmıştır. 2750 metrelik boru hattının döşenmesi ise kısa bir sürede tamamlanmıştır.

buyuk-454-1

 

buyuk-454-2

Sohbet Kutusu