Belediyemiz Faaliyetlerine Genel Bakış

. 23 Haziran 2008 Pazartesi
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks


Belediyemizin yapmış olduğu hizmetler :

Belediyelerin kuruluş amacı, halkın sağlığını refahını, ihtiyaçlarını en iyi çekilde yerine getirmek, kısacası halka hizmet etmektir.

Hizmetlerimiz su, yol, pis su kanalı, park-bahçe ve turizm tanıtım hizmetleri gibi kısımlara ayrılır.

1) Su Hizmetleri : Belediye yönetimini devraldığımızda ilçede suyun büyük bir eksiklik olduğunu gördük. Mevcut su kaynaklarının yetersiz olduğu görüldü. Bu nedenle DSİ ile işbirlrliği yaparak Kayapınar mevkiinde sondaj vurdurduk. Çıkan suyu yeni bir isale hattı açarak mevcut su deposuna birleştirdik. Vatandaşımız su içme ve kullanma yönünden büyük bir sıkıntıdan kurulmuş oldu. Bununla da yetinmeyerek mevcut deponun yanına ikinci bir ilave depo yapmak için çalışmalara başladık. Yenisini açarak, inşaata başlanmış bir duruma getirdik. Su kuyusunda çalışmalarımız devam etmektedir.


2) Yol Hizmetleri : İlçemizi Antakya'ya bağlayan yol Fransızlar'dan kalma, kazma-kürek ile yapılmış bir yoldur. Bu yolun yenilenmesi için ihalesi yapılmış, yol inşaatı devam etmektedir. Takriben 10 kmlik kısmı tamamlanmış, 10 kmlik kısım da tamamlanmak üzeredir. biz belediye olarak hükümet ile gerekli görüşmelerde bulunarak yolun bir an önce tamamlanması için uğraşmaktayız. Belediyemiz içerisinde de gerek yeni yollar açarak, gerekse mevcut olanları imara uygun hale getirerek yol çalışmalarımız devam etmektedir. 3 Mahalleden oluşan ilöemnizde yeni yol açılması, Kurtuluş mahallesinde yol genişletilmesi çalışmaları, Çamaltı mahallesi ve Kurtuluş mahallesindeki çalışmalar halen devam etmektedir.


3) Kanal Yapım Hizmetleri : Belediyemizin pis su kanalı yapım çalışmaları belediyemiz döneminden önce başlatılmış olup bu hizmet devam ettirilmektedir. İlçemiz Çamaltı mahallesi Tayfur Sökmen sokta, Çamaltı sokakta olmak üzere takriben 250 metre, Kurtuluş mahallesi Kilise civarında 300 metre, Kurtuluş mahallesi İmam-Hatip sokakta 200 metre olmak üzere muhtelif yer ve miktarda pis su kanalı yapmış bulunmaktayız.

Bu çalışmalar halen devam etmektedir. Gayemiz vatandaşlarımızı foseptik ve foseptik sızıntılarından kurtarmaktadır.


4) Park-Bahçe Hizmetleri : Bu amaçla ilçemiz Çamaltı mahallesi Avcılar çeşmesi civarında çevre düzenlemesi yapılmış, çocuk parkı oluşturulmuş yine Çamaltı mahallesi Devrent piknik alanı civarında çevre düzenlemesi ile çocuk parkı yapılmıştır.

İlçemizin en büyük parkı Atatürk parkında da düzenleme hizmetleri yapılmıtır. Onarım çalışmaları da dönem dönem gerçekleştirilmektedir.


5) Turizm,Tanıtım ve Halkı Kaynaştırma Hizmetleri : Bu amaçla geleneksel olarak yapılan Yayladağı Festivali bizim dönemimizde de devam ettirilmiştir. Festival iki bölüm olarak tertip edilmiştir. Birinci bölümde ödüllü yarışmalar düzenlenmiş, konser verilmiştir. İkinci bölümde ise mahalli sporumuz olan Aba güreşleri düzenlenmiştir. Konser ve yarışmalar ilçe içerisinde yer alan Hükümet konağı civarında; Aba güreşleri ise Hudut kapısı istikametindeki piknik ve mesire alanı içerisinde yapılmıştır. güreşlerin yapıldığı alan çimlendirilmiş, vatandaşların oturması için de oturma alanları inşa edilmiştir. Kırkpınar'ı görenler Yayladağımız'daki güreş alanının daha güzel olduğunu ifade etmektedirler.

1 Yorumlarınız:

Adsız dedi ki...

yapılan hizmetler için öncelikle tşk etmek lazım sayın başkana ama okuduklarımla gercek anlamda yapılan şeylerde farklılıklar dikkatimi çekti.yapılan içme suyu ne kadar saglıklı vatandaşa ulaştırıldı yapılan kanalizasyon deşarjı nereye yapılıyor çocuklarımız için yaıldığı söylenen parkların ne kadar çocuklara uygun tarzda olduğu elde olan parka bile sahip çıkılmadığı alt yapısı tam anlamıyla olmayan yerlere parke taşı döşenmesinin ne kadar saglıklı oldugu düzenlenen festivalin ilçe halkına getirisinin neler oldugunu ilçe esnafına ne kazandırdığına bakarak bu hizmetleri bi gözden gecirmek enmantıklı olan şey deilmi. dile kolay millet tam 5 yıldır musluklardan akan çamurlu suyu kullanıyor bunların sebeblerini düşünmek çözüm bulmak bu kadarmı zordu sayın hemşerilerim:)

Sohbet Kutusu