Yayladağlılar Derneği Çalışmalarına Devam Ediyor.

. 14 Ekim 2008 Salı
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

 yaylada%C4%9Fl%C4%B1lar derne%C4%9Fi yaylada%C4%9Fl%C4%B1lar derne%C4%9Fi (1) yaylada%C4%9Fl%C4%B1lar derne%C4%9Fi (8) yaylada%C4%9Fl%C4%B1lar derne%C4%9Fi (4)

kullan_(1)Antakya’da kurulu bulunan Yayladağılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde toplanan Yayladağılı hayırseverler, üniversitede okuyan Yayladağılı öğrencilere eğitim bursu vermek amacıyla bir araya geldi.

Dernek binasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya Hatay Vali Yardımcısı İsmail Kara’da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yayladağılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Av.Mehmet Yalçın, derneklerinin en büyük kuruluş amacının öğrencilere burs vermek olduğunu belirterek, “Siz değerli hayırseverlerimizin katkıları ile bugüne kadar yaklaşık 400 öğrenciye burs verdik. Son olarak bu yıl 78 öğrencimize burs veriyoruz. Ancak bizler bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Böylece almış olduğumuz bir kararla sizin yaptığınız burs yardımlarının tamamı ile derneğimize yapılan çeşitli bağışların yüzde 25’ini eğitim bursu için kullanacağız. Bizlerde zamanında öğrenciydik. O zamanlar cebimize girecek paranın büyük bir değeri vardı. Bu açıdan bizler öğrencilerimize katkıda bulunmak amacıyla yola çıktık. Bu yolda bize destek olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“YAŞAMDA EN GERÇEK YOL GÖSTERİCİ BİLİMDİR, FENDİR”

Toplantıya katılan Hatay Vali Yardımcısı İsmail Kara’da, eğitimin önemine değinerek yaşamda en gerçek yol göstericinin bilim ve fen olduğunu söyledi.

Yayladağılıların çok güzel bir dayanışma sergilediğini belirten Kara şöyle konuştu.

“Son zamanlarda ülkemizde azalan dayanışma duygusunun bu dernekte coşkulu olması beni ziyadesiyle memnun etti. Çünkü bu yardımların yapılması ve çocuklarımızın okuması gerekir. Bu ülkenin okumuş yetişmiş ne kadar çok insanı olursa gelişmesi de o kadar hızlı olur. Aksi halde şu anda olduğu gibi gelişmiş ülkelerden geri kalırız. Bu gelişme de bilimle fenle yani okumayla olur. Yaşamda en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir. Şu anda şahsım olarak 15 öğrenciye burs ayarladım. Ancak bu toplantıdan sonra 4 öğrenciye daha burs ayarlayacağımı buradan size belirtmek istiyorum. Çünkü bu ülkenin okumuş insanlara beyinlere çok fazla ihtiyacı var.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından bugüne kadar dernek aracılığıyla eğitim gören öğrencilere burs yardımında bulunan yaklaşık 65 hayırsevere Yayladağılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından teşekkür belgeleri verildi.

0 Yorumlarınız:

Sohbet Kutusu