Tayfun Kızılkaya, başkanlık için aday adayı olduğunu açıkladı.

. 31 Ekim 2008 Cuma
0 Yorumlarınız


2009'da yapılacak yerel seçimler yaklaştıkça, başkanlıklara aday olmak isteyenler, adaylıklarını açıklamaya başladılar. Yayladağı Belediye Başkanı Tayfun Kızılkaya'da başkanlık için aday adayı olduğunu açıkladı. 2004 yerel seçimlerinde 2050 oy ile Yayladağı seçmeninin yarısından fazlasının oyunu alarak (% 62.4), Adalet ve Kalkınma Partisinden başkan seçilen Kızılkaya, "Partimin uygun görmesi halinde yeniden belediye başkanlığa aday olacağım." dedi. Belediyecilik konusunda çok tecrübe kazandığını da belirten Kızılkaya, ''ilçede yaptığımız hizmetler daha bitmedi, yeni projelerle Yayladağı'nın çehresini değiştirmeye devam edeceğiz'' dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Büyük Çoşkuyla Kutlandı

.
0 Yorumlarınız

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 85. yıl dönümü Kutlamaları bir gün öncesinden 12:30’da Atatürk Meydanında saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Çelenk sunumu ile başladı. Ardından halkın katılımıyla Cumhuriyet yürüyüşü yapıldı. Kutlamalar 29 Ekim 2008 günü sabah saat 09:00’da Yayladağı Hükümet Konağı önünde düzenlenen resmi törenle devam etti. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu akabinde Yayladağı Kaymakamımız Hidayet SARI, Garnizon Komutanı Mustafa Tuğrul ÖZDEMİR ve Yayladağı Belediye Başkanı Tayfun KIZILKAYA törene katılan Okul öğrencileri, idarecileri ve halkın bayramını kutladılar. Yayladağı Kaymakamı Hidayet SARI günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Öğrencilerin günün önemini belirten şiirler okuması, okullar arasında yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti.
Tören geçidi yapılmasıyla tören sona erdi.

YAYLADAĞI'NDA KAZA: 1 YARALI

. 29 Ekim 2008 Çarşamba
1 Yorumlarınız

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza Samandağ- Yayladağı karayolu üzeri Eğerci Köyü kavşağı yakınında meydana geldi.

Yayladağı ilçesinde yayınlanan yerel gazeteye ait Ahmet Tunç'un kullandığı 31 H 0997 plakalı araç Yayladağı istikametine giderken yolun kaygan olması sebebiyle kontrolü kaybedip şarampole yuvarlandı. İki takla attıktan sonra bir ağaca çarparak durabilen araçta büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, sürücüsü Ahmet Tunç, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Yayladağı Ekspres Gazetesi, 8 ayını doldurdu.

.
0 Yorumlarınız


Yayladağında haftalık olarak yayın hayatına başlayan Yayladağı Ekspres Gazetesi yayın hayatında 8.ayını doldurdu. Bu süre zarfında 31 sayı piyasaya çıktı. Geçmiş 8 ayı değerlendiren Gazete İmtiyaz Sahibi Muhammet Bilgili ''Yayına başladığımız günden bu yana Yayladağı halkına hizmet etmeye devam ediyoruz. İyi işler yapmaya çalışıyoruz. Matbaa işlerimizde devam ediyor.'' açıklamasını yaptı.

İş Bankası Bankamatiği Yayladağı’nda

. 21 Ekim 2008 Salı
0 Yorumlarınız

iş bankası yayladağı şubesi Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki memurlar ve işçiler, bundan sonra maaşlarını üç yıl boyunca İş Bankasından alacaklar. Yayladağı’nda şubesi olmadığı için Antakya şubesi ile yapılan anlaşmadan, banka ve çalışanların memnun olduğu belirtiliyor. Memurlara banka tarafından, kişi başına 3 yılda bin YTL promosyon verilecek. Bu promosyonun 300 Ytl’lik kısmı ise Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarıldı. Bu aktarılan 96.400 YTL köylerdeki ilköğretim okullarına yardım birliğinde kullanılacak. Pazartesi günü İş Bankasının bankamatik makinası Yayladağına kuruldu. Memur ve işçiler artık maaşlarını bu bankamatikten çekecekler.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yardımlarına Devam Ediyor.

. 18 Ekim 2008 Cumartesi
0 Yorumlarınız

sydv Yayladağı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2008 yılı Eylül ayında yardıma muhtaç 899 kişiye, toplam 105.528,19 YTL tutarında yardım yaptı. Vakıf imkanlarıyla 26 kişiye 3.990,00 YTL. tutarında nakdi para yardımı, 1 kişiye 3.750,00 YTL. tutarında barınma ihtiyacı için yardım, 90 kişiye 11.288,19 YTL. tutarında yiyecek yardımı, 51 Üniversite öğrencisine 13.100,00 YTL. tutarında Eğitim yardımı, 334 İlköğretim ve Ortaöğretim Öğrencisine 33.400,00 YTL tutarında Eğitim yardımı, 397 vatandaşa 40.000,00 YTL tutarında Ramazan bayramı yardımı olmak üzere toplam 899 kişiye 105.528,19 YTL tutarında yardım yaptı.

1.SINIF HAVAALANI

. 16 Ekim 2008 Perşembe
0 Yorumlarınız

sergin

Terminale 2,1 MİLYON YTL ... İhalesi bu yıl içinde olacak ... Hatay Havaalanı terminalinin genişletilmesi ile ilgili girişimleri nihayet sonuç verdi ve Yüksek Planlama kurulu bu hizmetin 2008 yılı programına alınmasını kararlaştırdı. Milletvekili Sadulah Ergin yaptığı açıklamada; ülkenin önemli sınır kapılarından olan ilimizin kısa süre önce kavuştuğu havaalanının geliştirilerek Hatay’a yakışır hale getirilmesine çalışıldığını bildirdi. Milletvekili Sadullah Ergin hizmetle ilgili şu bilgileri verdi: “Havaalanımızdaki son gelişme, Havaalanımıza terminal binası yapım kararı alınmasıdır. Hatay Havaalanına terminal binası yapılmasıyla yurtdışı giriş ve çıkışlar çok rahatlayacaktır. Sayın Başbakanımızın talimatları üzerine Yüksek Planlama Kurulunun 10.10.2008 tarihli kararıyla 2008 yılı programına dahil edilmiş ve 2.100.000 YTL (İki Trilyon Yüz Milyar) ödenek konulmuştur. 2008 yılı içerisinde ihalesi yapılarak inşaatına hızla başlanacak olan terminal binası başladığı tarihten itibaren tamamlanmasıyla ilimiz birinci sınıf hava terminaline kavuşacaktır. Terminal binası Hatay’ımız için son derece önemlidir. Uluslararası önemli bir sınır kapısı olan ilimiz artık Havayollarıyla da ulaşılan önemli bir sınır kapısı haline gelmiştir. İlimiz için hayırlı olması dileklerimle selam ve saygılar sunarım.”

Kaleboğazı’ndan, Etimesgut Şekerspora

. 15 Ekim 2008 Çarşamba
0 Yorumlarınız

HÜSEYİNKALA Hüseyin Kala 2

1987 yılında Yeşiltepe (Kaleboğazı) köyünde doğan Hüseyin Kala Antakyasporda başladığı futbol hayatını, Etimesgut şekersporda devam ettiriyor. Antakyasporda başarılı bir sezon geçiren Kala, Hatayspora transfer oldu. Hatayspor’un Antalya kampında Etimesgutşekerspor teknik direktörünün gözünden kaçmadı. Etimesgut şekerspora transfer oldu ve 3 sezondur burada futbol yaşantısına devam ediyor. Kaleboğazın’dan 4 çocuklu Kerim Kala’nın oğlu olan Hüseyin Kala’ya, futbol yaşantısında başarılar diliyoruz.

 Hüseyin Kala 1

Yayladağlılar Derneği Çalışmalarına Devam Ediyor.

. 14 Ekim 2008 Salı
0 Yorumlarınız

 yaylada%C4%9Fl%C4%B1lar derne%C4%9Fi yaylada%C4%9Fl%C4%B1lar derne%C4%9Fi (1) yaylada%C4%9Fl%C4%B1lar derne%C4%9Fi (8) yaylada%C4%9Fl%C4%B1lar derne%C4%9Fi (4)

kullan_(1)Antakya’da kurulu bulunan Yayladağılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde toplanan Yayladağılı hayırseverler, üniversitede okuyan Yayladağılı öğrencilere eğitim bursu vermek amacıyla bir araya geldi.

Dernek binasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya Hatay Vali Yardımcısı İsmail Kara’da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yayladağılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Av.Mehmet Yalçın, derneklerinin en büyük kuruluş amacının öğrencilere burs vermek olduğunu belirterek, “Siz değerli hayırseverlerimizin katkıları ile bugüne kadar yaklaşık 400 öğrenciye burs verdik. Son olarak bu yıl 78 öğrencimize burs veriyoruz. Ancak bizler bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Böylece almış olduğumuz bir kararla sizin yaptığınız burs yardımlarının tamamı ile derneğimize yapılan çeşitli bağışların yüzde 25’ini eğitim bursu için kullanacağız. Bizlerde zamanında öğrenciydik. O zamanlar cebimize girecek paranın büyük bir değeri vardı. Bu açıdan bizler öğrencilerimize katkıda bulunmak amacıyla yola çıktık. Bu yolda bize destek olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“YAŞAMDA EN GERÇEK YOL GÖSTERİCİ BİLİMDİR, FENDİR”

Toplantıya katılan Hatay Vali Yardımcısı İsmail Kara’da, eğitimin önemine değinerek yaşamda en gerçek yol göstericinin bilim ve fen olduğunu söyledi.

Yayladağılıların çok güzel bir dayanışma sergilediğini belirten Kara şöyle konuştu.

“Son zamanlarda ülkemizde azalan dayanışma duygusunun bu dernekte coşkulu olması beni ziyadesiyle memnun etti. Çünkü bu yardımların yapılması ve çocuklarımızın okuması gerekir. Bu ülkenin okumuş yetişmiş ne kadar çok insanı olursa gelişmesi de o kadar hızlı olur. Aksi halde şu anda olduğu gibi gelişmiş ülkelerden geri kalırız. Bu gelişme de bilimle fenle yani okumayla olur. Yaşamda en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir. Şu anda şahsım olarak 15 öğrenciye burs ayarladım. Ancak bu toplantıdan sonra 4 öğrenciye daha burs ayarlayacağımı buradan size belirtmek istiyorum. Çünkü bu ülkenin okumuş insanlara beyinlere çok fazla ihtiyacı var.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından bugüne kadar dernek aracılığıyla eğitim gören öğrencilere burs yardımında bulunan yaklaşık 65 hayırsevere Yayladağılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Yayıkdamlar Köyü Camii Minareye Kavuştu.

. 13 Ekim 2008 Pazartesi
0 Yorumlarınız


Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Yayıkdamlar köyünde Mevlüt Benli isimli vatandaş, vefat eden annesi Gülsün Benli adına minare yaptırdı. Yayıkdamlar köyünde dünyaya gelen Mevlüt Benli doğup büyüdüğü köye vefa borcunu ödemek için minaresi olmayan camiye annesinin adına minare yaptırdığını belirterek ‘’Hem köyüme olan sevgimdem, hem vefa borcumu ödemek, hem de burada namaz kılanların annenim ruhuna bir fatiha okumalarını sağlamak için onun adına minareyi yaptırdık’’ dedi. Geçtiğimiz aylarda yapımı biten minarenin açılışını eşi ile birlikte yapan Mevlüt Benli, ‘’Açılışa katılanlardan Allah razı olsun’’ dedi. Minarenin hizmete girmesi ile yapılan açılışa çevre köylerdende çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca açılıştan sonra adına minare yaptırılan rahmetli Gülsün Benli’nin ruhuna mevlidi şerif ve kuran okundu. Misafirlere etli pilav ve yahninin yanısıra lokum ikram edildi. Yayıkdamlar köylüleri de yaptığı bu hayrdan dolayı Mevlüt Benli’ye bir plaket verdiler.

SINIR ÖTESİ BAYRAMLAŞMADA 10 KİLOMETRELİK KUYRUK

. 7 Ekim 2008 Salı
0 Yorumlarınız

Suriye'deki akrabalarıyla bayramlaşmak üzere Hatay'dan yola çıkan vatandaşlar, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda uzun araç kuyruğu oluşturdu. Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarında başlayan sınır ötesi bayramlaşmalarda 48 saatliğine komşu ülkedeki akrabalarının yanına giden vatandaşlar, günün yarısını aşırı yığılmalardan dolayı araç kuyruğunda geçirdi. Giriş ve çıkışların kontrollü verildiği Cilvegözü'nde, Hataylılar Suriye'ye geçiş yaparken Yayladağı sınır kapısından da Suriyeliler Türkiye'ye giriş yaparak akrabalarıyla yüz yüze bayramlaştı.
Cilvegözü'nden yaklaşık 30 bin kişi sınırı aşmak için araçlarıyla kuyrukta beklerken, Yayladağı'nda ise 5 bin Suriyeli, Türkiye'deki akrabalarını bayramda görebilmek için kapılara dayandı.
Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek Suriye'nin Babul Hawa kapısına gelen Hatay Valisi Nusret Miroğlu'nu Suriye'nin İdlip Valisi Atıf El Neddaf "Şiki şiki baba" şarkısıyla karşıladı.
Vali Miroğlu'na çikolata hediye eden El Neddaf, daha sonra birlikte ellerinde Türk ve Suriye bayrağı taşıyan İdlip'in halk oyunları ekibinin kortejine katıldı.
Suriye halk oyunları ekibinin gösterilerinden sonra konuşan İdlip Valisi Neddaf, iki ülkenin teröre karşı birlikte hareket etme konusunda duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Hatay Valisi Nusret Miroğlu da, her iki ülke halkının bayramını kutlayarak sınır komşuluğu ilişkilerinin her iki ülkenin ticari ilişkilerini de artırdığına dikkat çekti.
Sınır ötesi bayramlaşmalar da ticaret de yapılıyor.
Her iki ülkenin vatandaşları gidiş ve dönüşlerde çay, şeker, battaniye ve çeşitli malzemeler götürerek satışa sunuyor.
Ahmet Yıldız, Suriye'ye akrabalarına giderken battaniye, çaydanlık ve ev eşyaları götürdüğünü belirterek, bayramlaşmaların eskiden olduğu gibi hasret giderme amacının yanı sıra ticarete de dönüştüğünü belirtti.
SINIR ÖTESİ EVLİLİKLER HALEN REVAÇTA
Sınır ötesi bayramlaşmada ikinci evliliğin akdini yerine getirmeye gidenler de var. Aslen Şanlıurfalı olan ancak tarım işçisi olarak geldiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen İsmail Özbay bunlardan biri.
Yedi çocuk babası Özbay'ın ikinci evlilik adımını oğlu Hasan da destekliyor.
İkinci evliliğinde de 5 çocuk yapmayı düşündüğünü aktaran Özbay, eşinin evliliğine karşı çıkmadığını ifade etti.

Sohbet Kutusu