ABA GÜREŞLERİ KIYASIYA ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

. 15 Temmuz 2008 Salı
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Hatay'ın Aba Güreşleri Bu Yıl Yayladağı İlçesinde Düzenlenen Şölende Yapıldı. 500'e Yakın Sporcunun Müracaat Ettiği Aba Güreşleri Kıyasıya Mücadeleye Sahne Oldu. Geçtiğimiz Yıl Olduğu Gibi Bu Yılda Aba Güreşlerinin Ağası İskenderunlu İşadamı Recep Atakaş Oldu.

Hatay'ın aba güreşleri bu yıl Yayladağı ilçesinde düzenlenen şölende yapıldı. 500'e yakın sporcunun müracaat ettiği aba güreşleri kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda aba güreşlerinin ağası İskenderunlu işadamı Recep Atakaş oldu. Düzenlenen aba güreşleri müsabakasında AK Parti Grup Başkanvekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Aba görüşlerine katılan Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin ve işadamı Recep Atakaş'a yöresel aba kıyafeti giydirildi. Hatay İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu, aba güreşleri törenlerinde yaptığı konuşmasında, "Bu yıl yaptığımız girişimler sonucunda Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün de onayı ile düzenlediğimiz aba güreşleri müsabakasının adını değiştirdik. Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan ve hayatını kaybeden iş adamı Recep Atakaş'ın kardeşi Sefa Atakaş'ın anısına bu aba güreşleri müsabakası düzenleniyor. Bundan sonraki yıllarda ise bu güreşin adı 'Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Geleneksel Sefa Atakaş, Yayladağı Mahalle ve Köy Muhtarları Güreşleri' olacaktır." dedi.
İşadamı Recep Atakaş ise, "Kültürel spor mozaiği aba güreşleri insanlar arasında kardeşliği, paylaşmayı, sporcular arasında centilmenliği perçinleyen, kuşaklar arasında kültür akımını sağlayan, aba güreşlerinde Kardeşim rahmetli Sefa Atakaş'ın isminin anılması beni oldukça duygulandırdı. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korunmanın onları vatanına, milletine karşı hayırlı evlat olarak yetiştirmenin tek yolu eğitim ve spordur." diye konuştu.
Hatay Valisi Nusret Miroğlu konuşmasında, "Bir milletin var olabilmesinin önemli şartlarından biri de gelenek ve göreneklerini yaşatmalarıdır, Hatay halkımızda yıllardır bu gelenek ve göreneklerini yaşatmaları ile burada birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları da artmaktadır. Spor her zaman birleştirici olmalıdır" ifadesini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Aba Güreşleri müsabakalarına geçildi.
Kıyasıya çekişmelere sahne olan Aba güreşlerinde baş pehlivan Selahattin Karaca olurken, İbrahim sürmeli İkinci, Esat demlir üçüncü ve Aydın Bilgin dördüncülüğü elde etti.
Müsabakalara, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve çevre ile illerden gelen sporcular katılırken, karşılaşmalara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdiler. Güreşlerde olayların yaşanmaması için Jandarma geniş güvenlik önlemi almasına rağmen final bölümünde zaman zaman gergin anlar yaşandı ancak Jandarma ve yetkililerin araya girmesi ile olay büyümeden önlendi.
Yayladağından düzenlenen aba güreşlerine AK Parti Grupbaşkanvekili ve Hatay milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti Hatay milletvekili Oran Karasayar, AK Parti eski Hatay milletvekili Mehmet Soydan, Hatay Valisi Nusret Miroğlu, protolol üyeleri, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile 3 bine yakın vatandaş topluluğu katıldı.

0 Yorumlarınız:

Sohbet Kutusu