Hatay Valisi Lekesiz, Sağlık Çalışanlarını Ödüllendirdi

. 20 Mart 2011 Pazar
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

00d37340d1

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hayat Kurtaran Sağlık Personelini Takdirnameyle Ödüllendirdi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, hayat kurtaran sağlık personelini takdirnameyle ödüllendirdi.

Lekesiz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Yayladağı İlçesi Suriye sınır yakınlarında Türkiye ye kaçak olarak giriş yaparken fenalaşarak kendi kaderine terk edilen Somali uyruklu 26 haftalık hamile kadının devriye gezen jandarmaların bulması üzerine 112 sağlık ekibine haber verdiğini olay yerine giden sağlık ekipleri donmak üzere olan ve bilinci kapalı yabancı uyruklu kadının ilk olarak Hatay Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne daha sonra Antakya Devlet Hastanesine kaldırarak sağlığına kavuşturulduğu belirtildi.

Sağlık çalışanlarının zaman ve mesai kavramı tanımaksızın büyük özverili çalışmaları sonucunda hamile bayanın tekrar hayata döndürüldüğünü ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

"Yaratılanların en değerlisi ve yücesi insandır. İnsanında en değerli varlığı ise sağlığıdır. Sizler insana ve sağlığına hizmet veren bir teşkilatın mensuplarısınız. Allah kimseyi mahkeme kapısına ve hastaneye düşürmesin gibi yakınmaların yıllar içerisinde yaslandığı bir zemin vardır.

Oysa gelişmiş ülkelerin insanlarının aldığı hizmet düzeyine kalitesine hiç şüphesiz bizim insanımızda layıktır. İnsanımız eşine dostuna gider gibi gitmeli hastaneye bu hizmet ortamını hep beraber oluşturmalı ve inşa etmeliyiz. Memnuniyetle ifade edebilirim ki göstergelerin kimisinde dünya oranlarını yakalamışız kimisinde de bunların da ötesine çıktığımız görülüyor. Bunlar hepimizin daha sağlıklı güçlü, müreffeh insanların yaşadığı bir Hatay'ı bir ülkeyi inşa etmek çabamızın sonucudur"

Etkinikte konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Bayram Kerkez de sağlık çalışanları olarak ne kadar kutsal, önemli ve zor bir görev yaptıklarının farkında olduklarını belirtti.

Gerek il genelinde gerekse ülke genelinde tedavi edici hizmetler koruyucu sağlık hizmetlerinde temel sağlık göstergelerimizde çok olumlu büyük aşamalar kaydettiklerinin altını çizen Kerkez, şöyle devam etti:

"Gerek aşılama oranlarında yüzde 98 seviyelerine geldik. Bebek ölümlerinde son 8 yıl öncesine kadar binde 30' lardan şimdi binde 10'lara düştü. Anne ölümlerinde ise binde yüzbinde 65'lerde iken şuan Türkiye genelinde yüzbinde 18'lere düştü. 112 acil sağlık hizmetlerinde vakalara ulaşım seviyemiz 10 dakikaların altına düştü. Bir ülkenin gelişmişliği bunlarla ölçülüyor. 2010 yılı sonu itibariyle TÜİK'in yaptırdığı vatandaş anketlerinde vatandaşların sağlıktan beklediği memnuniyet oranı yüzde 73'lere ulaştı."

Konuşmaların ardından Hatay Valisi Lekesiz, Yabancı uyruklu hamile kadının tekrar hayata döndürülmesinde başarı gösteren 11 doktor ve sağlık çalışanlarına takdirname verdi.

0 Yorumlarınız:

Sohbet Kutusu