Hatay'a giriş yapan Suriyeliler için Kızılay harekete geçti

. 30 Nisan 2011 Cumartesi
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Mustafa Dağıstanlı konu ile ilgili açıklaması

110429-suriye mülteci haber.hlarge

Suriye'deki savaştan kaçan sınır bölgesindeki halk Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptı. Sınır karakolundan jandarma kontrolünde Türkiye'ye alınan yaklaşık 500 Suriyeli, Yayladağı Kapalı Spor Salonuna minibüslerle taşınıyor. Suriye vatandaşlarından kimliğini ibraz eden kadın, yaşlı ve çocuklar polis kontrolünde detaylı bilgileri alındıktan sonra salona yerleştiriliyor

Kapalı Spor Salonuna gelen Yayladağı Belediye Başkanı Kemal Dağıstanlı, Suriye'den gelen misafirlere Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceklerini söyledi. Dağıstanlı, "Şu an itibariyle sayıları net olmasa da konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız." dedi.

Minibüslerden ellerinde Türk Bayrakları ile inen Suriyeliler; "Tayyip Erdoğan" şeklinde Türkiye ve Başbakan recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attılar.

İlgili haberler devam..

Güvenlik endişesi ile ülkelerini terk ederek Türkiye‘ye gelen ve sığınma talep eden Suriyeliler için Yayladağı ilçesinde çadırkent kuruluyor.

Sığınma talep eden Suriyeliler için Yayladağı ilçesindeki eski Tekel binasının bahçesine çadır kent kurulurken eski Tekel binası da yemekhane olarak düzenliyor.
Dün öğleden sonra Hatay‘ın Yayladağı İlçesine bağlı Güveççi Köyü‘nün karşısındaki Suriye‘nin Harabjoz Köyüne gelen ve sığınma talepleri kabul edilen 250 Suriyeli Yayladağı Fehmi Dinçer Spor Salonuna yerleştirildi. Gelmesi beklenen binlerce Suriyeli için de hazırlıklar başlatıldı. Türkiye‘ye sığınmak isteyen binlerce vatandaşın olacağı bilgisi ile harekete geçen Türk Kızılay‘ı, Eski Tütün Mamulleri Tuz ve Alkol İşletmeleri Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Yayladağı Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü binasında
çadır kent hazırlıklarını sürdürüyor.
Uzun süredir boş bulunan binanın bahçesine Kızılay ekipleri tarafından ilk etapta 50 çadır kurulacağı bildirildi. Adana‘dan gelen seyyar tuvaletler hem çadır kent hem de halen Kapalı Spor Salonunda bulunan Suriyeliler için monte edilmeye başlandı. Türk Kızılay‘ı tarafından Hatay‘a toplamda 130 çadır gönderildi. İhtiyaç halinde ilave çadırlar kurulacak.
Görevliler tarafından temizlenen eski Tekel binasının ise sığınmacılar için, Kızılay tarafından yemekhane oluşturulacağı belirtildi.
Sınırdaki tel örgüleri aşarak Türkiye‘ye sığınan 145‘i erkek 61‘i çocuk, gerisi kadın toplam 250 Suriyeli halen Fehmi Dinçer Spor Salonunda bulunuyor. Çadır kent çalışmalarının tamamlanmasından sonra Suriyeli sığınmacılar buraya yerleştirilecek.

0 Yorumlarınız:

Sohbet Kutusu