Kandiliniz Mübarek Olsun

. 2 Haziran 2011 Perşembe
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

regaip3

İl Müftüsü Sinanoğlu: "Gönüllerde Ferahlık, Feyiz Ve Bereket Uyandıran Bu Mevsimin Kıymeti Bilinmeli"

İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'' Müslüman kardeşlerimiz bu mübarek ve kutlu mevsimi en iyi şekilde değerlendirmeli, bu mevsimde ibadet ve tâtine daha çok dikkat etmeli ve Allah'tan bağışlanması için dua etmelidir'' ifadelerine yer verdi.

Sinanoğlu, ''Regaip Kandili ve Üç Aylar''ın başlangıcı nedeniyle yayımladığı mesajında, ''Üç ayların Allah katında özel bir önemi ve kıymeti vardır. Rasulullah bir Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyuruyor, 'Recep Ayı Yüce Allah'ın, Şaban Ayı benim, Ramazan Ayı ümmetimin ayıdır.' Kandiller geçidi olan bu aylarda, Recep Ayının ilk Cuma gecesi yani 02 Haziran Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Regaip Kandilini, yine Recep ayının 27. gecesi 28 Haziran Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece Miraç Kandilini, 02 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan Şaban Ayında da 15 Temmuz Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece Beraat Kandilini kutlayacağız. Rahmet, mağfiret ve Cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan ayını 01 Ağustos Pazartesi günü idrak ederek Ramazan orucuna başlayacağız.''
Regaip kandilinin Yüce yaratıcının kullarına ihsanda bulunduğu, günahların affedileceği müstesna bir gece olduğunu ifade eden Sinanoğlu şöyle devam etti:
''Sevgili Peygamberimiz Recep Ayı girdiği zaman 'Allah'ım bize Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır.' diye dua ederdi. Bizler de bu duayı çok yapmalıyız. Bu mevsimde daha çok uyanık olmalıyız. Namaz, Oruç, Zekat, Sadaka ve benzeri İbadetlerimizle imanımıza kuvvet, sevgi, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları ile ahlakımıza güzellikler katmanın gayretinde olmalıyız. Böylesi Rahmet ve Mağfiret mevsiminin şuur ve uyanıklığı içerisinde bu müstesna gün ve geceleri bir fırsat bilip iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Mümkün oldukça üç aylarda oruç tutmaya çalışmalı, yapmakta olduğumuz ibadetlere daha fazla önem vermeli, bolca Kur'an-ı Kerim okumalı ve kaza namazı kılmalıyız. Ayrıca fakir,fukara,yoksul,düşkün, yetim ve hastalarımızı da gözetmeliyiz.''
Sinanoğlu, üç ayların ve Regaip kandilinin birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışa vesile olması temennisi ile Millete, memlekete ve tüm İnsanlığa hayırlar getirmesini dilediğini ve tüm hemşehrilerinin Üç aylarını ve Regaip kandilini tebrik ettiğini kaydetti.
Ayrıca, 2 Haziran Perşembe günü akşam namazından sonra Habib-i Neccar Camisinde Vaaz ve Mevlid-i Şerif programı düzenleneceği belirtildi.

0 Yorumlarınız:

Sohbet Kutusu