Sadullah Ergin Yayladağı‘nda

. 11 Haziran 2011 Cumartesi
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Engin, Suriye‘den gelen sığınmacıları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirterek, "İnşallah Suriye‘deki tablo daha da ağırlaşmaz ve bu gelişlerinde devamı olmaz. Ama her ihtimale karşı sınır bölgesinde yeni gelecek sığınmacılar için hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.

415-2

Seçim çalışmaları için Yayladağı ilçesinde bulanan Sadullah Ergin, Suriyeli sığınmacılar için Yayladağı ilçesi eski Tekel binasında konuşlandırılan Çadır Kentin kapısı önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Suriye‘den yeni gelişleri temenni etmediklerinin altını çizen Ergin, "Ama çaresiz kalan insanların kapımıza dayanması halinde bu insanlara yardım etmek bizim için bir insanlık görevidir. Bunu Sayın Başbakanımızda ifade etmiştir. Suriye‘den gelişlerin devam etmesi göz önünde bulundurularak
valiliğimizce oluşturulan bir çalışma grubumuz var. Bu grubumuz bölgenin potansiyelini gözden geçiriyor. Yeni gelişlerin olması durumunda ne yapılır, nasıl tedbirler alınır bu konuda hazırlıklar devam ediyor" diye konuştu.
Suriye‘deki iç karışıklığın bir an önce bitmesini arzu ettiklerini belirten Ergin şöyle konuştu:
"Temenni ediyoruz ki yeni gelişmeler olmasın ve Suriye eski huzuruna bir an önce kavuşsun. Esas itibari ile Türkiye son 8.5 yıldır Suriye‘nin devlet olarak hem kendi içerisinde hemde uluslar arası ortamda her zaman destekçisi olmuştur. Suriye‘nin sıkıntı yaşamasını biz arzu etmiyoruz. Ancak oradaki insanların kötü muameleye maruz kalmalarına da duyarsız kalma gibi bir şansımız yok. Suriye‘deki gelişmelerden son derece rahatsızız. Hatay olarak bundan daha da çok rahatsızız. Çünkü Suriye ile temaslarımız
çok fazla Akrabalar karşılıklı her iki tarafta yaşıyorlar. Suriye‘ye ziyaretlerimiz çok sıkı. Temaslarımız çok yoğun. Ancak bu olaylardan sonra bu ilişkilerde zarar gördü. Olaylar ticari ilişkilerimizi de etkiledi. Türkiye olarak hem Suriye‘nin dertleri hem de bu insanlarımızın dertleriyle ilgileniyoruz."
Olaylar arttıkça tavırların da sertleştiğini belirten Ergin, "İnsanlık dramının yaşandığı bir yere karşı duyarsız kalamazsınız. Sonuçta hepimiz insanız. Bu insanlar evlerinden yurtlarından kopup geliyor. Tüm bunların olmaması gerekiyor. Bunlar olmasın diye de insanlar kendi üzerlerine düşeni tüm imkanlarını seferber ederek yapmaya çalışıyor" diye konuştu.
Sadullah Ergin, kendilerini sınırın bu tarafına geçen insanların ilgilendirdiğini belirterek, sınırın öbür tarafında bekleyen Suriyeliler için şu anda insanı bir yardım yapmayı düşünmediklerini söyledi. Ergin ayrıca Hatay sınırından Türkiye‘ye sığınan sığınmacıların sayılarının 2 bin 800‘ü bulduğunu ifade etti.

0 Yorumlarınız:

Sohbet Kutusu