Hatay İş Adamlarının İstanbul'daToplantısı

. 30 Aralık 2010 Perşembe
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

buyuk-337-1buyuk-337-2Hatay’ a Hizmet Etmiş Olup ama Hatay’lı Olmayan Bürokratlara Verilen Plaket Töreni Renkli Ve Coşkulu Geçti.
Günün sürprizi THY yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ dan geldi. THY filosunun kıtalar arası uçan en büyük 2 uçağından birinin ismine HATAY adını vereceğini söylemesi oldu,
Merkezi İstanbul’da bulunan Hatay’ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Hatay İş Adamları ve Bürokratları Birliği (HİBB) tanışma ve dayanışma gününde Yayladağı’ndan getirilen Tarihi Yayladağı lokumu ikramı ile İstanbul HAS Kral Hatay Sofrasında birbirinden lezzetli Yemek-Show un yapıldığı ikramlarla bir araya gelindi
Hatay İş adamları ve Bürokratları Birliğinin (HİBB) Başkanlığını yapan İbrahim Güder’in yaptığı yemekli plaket verme toplantısıyla Hatay’ın zengin mozaiği ve farklı kültürel yapısı ile birlikte tüm Turizm ve tarihi değerlerini tanıtmayı amaç ediyor. Hatay’ın tanıtılması ve turizminin gelişmesine katkı sağlayan bu sebeple Hata’ya gönül vermiş, Türkiye’ye hizmet etmiş ve etmekte olan tüm saygı değer İş-sanat ve basının önde gelen temsilcileri, bürokrat, İş adamı hemşerilerimizin katılımıyla coşkulu ve renkli görüntülerin yaşandığı geceye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Ahmet Selamet, SPK Sermaye piyasaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray, İstanbul Üniversitesi Rektör vekili Prof Dr. Ahmet Gökçen, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Devlet Bakanı Hayati Yazıcının eşi Selma Yazıcı, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal, 20. Dönem Hatay Milletvekili Araştırmacı Yazar Dr. Mehmet Sılay, Avrupa Turk-Islam Birligi Baskani Musa Serdar CELEBI, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Hasan Eker, İstanbul GOP Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Fidanboy, İstanbul cumhuriyet soruşturma savcıları Zülfikar Tekirdağ, Süleyman Ersöz, Sırrı Topluyıldız, ve Ayhan Yakut, Hakim Ali Hatun, Terörden sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Çapalı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür vekili Muhammed Öztürk, İstanbul Adli Tıp Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Saygılı, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, MÜSİAD Kurumsal İlişkiler Başkanı Eyüp Akbal, MÜSİAD Hatay Başkanı Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, PASİAD Genel Sekreteri Ersin Karaoğlan, Kimse Yok mu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Merter, Suudi Arabistan İstanbul Baskonsolosu, Irlanda Cumhuriyeti İstanbul Baskonsolosu, Suriye Devleti İstanbul Baskonsolosu, Malta Baskonsolosu, Dağyeli Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ekrem Sarcan ve Kamuoyunun yakından tanıdığı birçok belediye başkanı bürokrat ve işadamı hemşerilerimizin yoğun ilgisiyle coşkulu geçti.
Renkli simaların bir araya geldiği yemekte Hatay İş Adamları Ve Bürokratları Birliği (HİBB) Başkanı İbrahim Güder Kısa Bir Açılış Konuşması Yaptı.
HİBB Başkan Güder: Milattan binlerce yıl önce kurulmuş 3 metropolden biri olan Hatay 6 Medeniyete başkentlik yapmıştır. Binlerce yıldan bu yana gelen toplumsal mirası Hatay ın zenginliğini oluşturmuştur. Dünyanın çok az kentine nasip olan zengin yemek kültürü ve binlerce yıl kardeşçe yaşamış zengin insan mozaiği hepimize güzel meziyetler katmıştır. Hatay’ lılar bazı özellikleri nedeniyle, Sivas, Trabzon, Rize, Urfa Diyarbakır, Artvin Gümüşhane Giresun gibi dışarıya göç vermemiştir. Son yıllara kadar Hatay pek bilinmiyordu.
Hatay nerede denildiği zaman genellikle, doğu da bir vilayet deniliyordu. Bu kadar tarihi, kültürel ve turizm zenginliğimizin tanıtılması ve bilinmesi gerekiyordu. Biz bu özeliklerimizi geniş kesimlere anlatabilirsek Hatay ın bilinirliği artacak ve Hatay a turist olarak gidecek insan sayısı artacak. Bu da İlave otel sayısı ve istihdam demektir. Tarlalarımızda maydanoz biber domates eken çiftçimizin işine bile etki edecek. Hatay İş Adamları Ve Bürokratları Birliği, tüm hemşerilerimiz arasındaki dayanışma ve birlik ruhunu geliştirirken Hatay ın zenginliklerini vitrine çıkartmaktır. Değerli Dostlarım. Hatay’lılar çok vefalıdır. Kendisine ve bölgesine hizmet edenleri bugüne kadar asla unutmamıştır. Bundan sonra da asla unutmayacaktır. Hataylılar olarak bizler Bölgemize hizmet etmiş ama Hataylı olmayan Değerli Bürokratlarımıza Şükranlarımızın Bir ifadesi Olarak Fahri Hemşerilik Plaketini Takdim etmek amacıyla bir araya geldik.
Ulusal ve uluslararası yaptıkları yardım ve hizmetleriyle dünyanın en hızlı hizmet veren Kızılay ı ekibiyle beraber dünyanın en saygın kuruluşu haline getiren ve 4 kuşak önce Hatay dan Trabzon’ a göç eden Kızılay Genel Başkanı Sayın Tekin Küçükali’ ye Fahri Hemşeri Plaketini Payas belediye başkanı Bekir Altan ile Selma Yazıcı verdi, Bugüne kadar çok sayıda plaket aldığını ama bugün plaketin anlamının kendisi için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Küçükali, bundan böyle Hatay ile alakalı yapılacak bir hizmet olduğunda kendisinin de bir ucundan tutacağını belirtti.
Türkiyenin 5. Büyük Hatay Havaalanı Binasının yapılmasında bir bürokrat olarak samimi gayret ve çabasıyla emeği geçen en önemli kişilerden biri olan DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Orhan Birdal’ a Fahri hemşerilik Plaketini İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Av. Ahmet Selamet İle Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı verdi.
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal Hatay Havaalanı Binasının Türkiye nin en büyük hava alanlarından birisi olmasını hak ettiğini belirtti.
Havaalanının yeni açılmasıyla riskli görülen Hatay uçuşlarının başlatılmasına ve THY nın özellikle her kesimi memnun edecek sefer sayısı ve uçuşların tercih edilen saatlerde yapılmasına katkı sağlayan THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu' ya Fahri Hemşerilik Beratını SPK Sermaye Piyasaları Kurulu Başkanı Prof Dr. Vedat Akgiray ile MÜSİAD Hatay Başkanı Fatih Tosyalı verdi. Bir Konuşma Yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topcu: Hayatının En Mutlu anlarında birini yaşadığını belirterek şöyle devam etti. Ben aslen Rizeliyim . Şu andan itibaren ne kadar Rizeliysem o kadarda Hataylı oldum. THY Filosuna yeni katacağımız filonun en büyük 2 uçağından birine HATAY ismini vereceğiz. Bu yeni uçağımız kıtalar arası uçuşlar yapacak. Hatay ismi ABD den Japonya ya Hong Kong tan Kanada’ ya kadar tüm ülkelerde görünecek.
Ve Günün son Onur Plaketi bugüne kadar gizli kalmış kültürel değerlerimizi araştırmalarıyla ortaya çıkaran 20. Dönem Hatay Milletvekili Araştırmacı Yazar Sayın Dr. Mehmet Sılay' a İstanbul Üniversitesi Rektör vekili Pof. Dr. Ahmet Gökçen ile Avrupa Turk-Islam Birligi Baskani Musa Serdar CELEBI ile birlikte verildi.

0 Yorumlarınız:

Sohbet Kutusu