YAYLADAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU

. 19 Aralık 2010 Pazar
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

 

mküHatay Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı Yayladağı Meslek Yüksekokulu eğitim ve öğretimine adı geçen Üniversite Rektörlüğünün teklifi üzerine Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 01.09.1995 tarih ve 65 sayılı yazıları ile izin verilmiştir. Yayladağı Meslek Yüksekokulu, ilçe merkezinde Kurtuluş mahallesinde 1892 metrekarelik arsa üzerinde Tekel İdaresinden devralınan 1 blok halindeki binada Eylül 2001 tarihinde, Dış Ticaret ve Muhasebe bölümlerinde 60 öğrenci ile öğretime başlamıştır.

Okulumuzun 2007-2008 döneminde kayıtlı 150 öğrencisi vardı. 2007- 2008 dönemine iki yeni bölüm ile birlikte girildi. Okulda muhasebe 2.öğretim ve gümrük işletme bölümleri açıldı. Okulumuz öğrencilerin yurt ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla 24.12.2007 tarihinde Yayladağı İlçe Özel idaresine ait olan bina satın alınmıştır. Yurt binamız 2008 yılında 100 erkek ve 100 kız öğrenci kapasitesi hizmete girmiştir. 2009-2010 yılında Büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği bölümü açıldı. 2009-2010 döneminde halen kayıtlı 405 tane öğrenci bulunmaktadır. Okulumuz yanındaki 270 metrekarelik bina okulumuz fiziki imkanları geliştirmek için satın alınmıştır. Önümüzdeki dönem okulumuzda logistik, pazarlama, masaüstü yayıncılık ve dış ticaret ikinci örgün öğretim bölümleri açılması planlanmaktadır. Kısa vadede öğrenci sayımızın 1000 çıkarılması planlanmaktadır.

Bu gelişmelere paralel olarak öğretim elemanı sayısı artmıştır. 2007’de bir yardımcı doçent ve iki öğretim görevlisinden oluşan öğretim kadrosu 2010 yılına geldiğinde altı tane öğretim görevlisinin kadromuza katılması ile güçlenmiştir. Teknik altyapının güçlendirilmesi amacıyla bilgisayar labaratuarı ağ bağlantılı 50 bilgisayar ile yenilenmiştir. Sınıflara ders anlatımını desteklemesi amacıyla sunum cihazları yerleştirilmiştir.

Öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmak ve sosyal adaptasyonlarını geliştirmek amacıyla sosyo-kültürel faaliyetler imkanlar nispetinde yoğun olarak yürütülmektedir. Gençlik bayramında geleneksel Keldağ Zirve Yürüyüşü düzenlenmektedir. Okulumuzda halk oyunları kursları düzenlenerek öğrencilere geleneksel halk dansları öğretilmektedir. Okulumuz Kültür-Edebiyat Topluluğu bünyesinde halk oyunları topluluğu vardır. Kültür-Edebiyat topluluğu özellikle Çanakkale Şehitlerini anma günü, İstiklal Marşı haftası ve Dünya Kadın günü gibi önemli günlerde konferans ve sunumlar düzenlemektedir. Okulumuz bünyesinde Atatürkçü Düşünce Topluluğu özellikle 10 Kasımlar’da anma günleri düzenlemektedir. Okulumuz öğrencileri dönemsel olarak konserler vermektedir. Öğrencilerimizin araştırmalarına destek olmak için labaratuar harici 10 adet bilgisayar ile okulumuz kantininde net bağlantısı sunulmaktadır.

http://www.mku.edu.tr/myo/yayladagmyo/

0 Yorumlarınız:

Sohbet Kutusu