YAYLADAĞI GÜMRÜK KAPISI TIR TRAFİĞİNE HAZIRLANIYOR

. 9 Şubat 2011 Çarşamba
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Gümrük Kapısı'nın TIR trafiğine açılmasının ilçe ekonomisine önemli katkısının olacağı, işleri yoğunlaşacak esnafın yabancı sürücülerle rahat iletişim kurması için İngilizce ve Arapça kurusu düzenleneceği bildirildi

 

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, yaptığı açıklamada, Suriye ile karşılıklı olarak vizenin kalkmasıyla gümrük kapısında araç ve yolcu sayısında önemli artışlar yaşandığını söyledi.
     Yakın zamanda ilçedeki gümrük kapısının TIR trafiğine de açılmasının beklendiğini belirten Polat, şöyle devam etti:
     ´´Suriye ile vizenin karşılıklı kalkmasıyla daha da aktif hale gelen gümrük kapımız, TIR trafiğiyle daha da hareketlenecek. Uygulama ilçe ekonomisini kalkındırmada lokomotif görevi üstlenecek. Böylece ekonomisi tarıma dayalı olan ilçemizde yol güzergahında hizmet ve perakende sektöründe faaliyet gösteren esnafımız daha çok kazanacak.
     Ayrıca, Yayladağı Gümrük Kapısı´nın tam kapasiteyle çalışmasıyla Cilvegözü Gümrük Kapısı´nın yükü hafifleyecek. Dileğimiz uygulamanın en kısa sürede hayata geçirilmesidir.´´
     -´´İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM OLACAK´´-
     Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı da, uzun zamandır bu uygulamayı beklediklerini belirterek, ´´TIR geçişleri başlayınca ilçede önemli ölçüde ekonomik hareketlilik yaşanacak. Esnafımız ve ilçemiz kazanacak. Yerli ve yabancı kuruluşlar ilçeye yeni yatırımlar yapacaklar. Bu durum ilçemizde yoğun olarak yaşanan işsizliğe de önemli derecede çözüm olacak´´ dedi.
     Dağıstanlı, TIR´ların ilçeye girmesi için yeni park alanları, çevre düzenlemesi, gerekli yol ve diğer hizmetleri yapmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.
     -´´ARAPÇA VE İNGİLİZCE KURS AÇACAĞIZ´´-
     Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Tuncer, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi´nin ilçeyi ziyaretinde açıkladığı ´´Yayladağı Gümrük Kapısı´nın TIR trafiğine açılması´´ müjdesiyle ilçe halkının yüzünün güldüğünü söyledi.
     Esnafın işlerinin iyi gitmediğini ifade eden Tuncer, yeni uygulama ile TIR sürücüleri ve beraberindekilerin ilçeye ciddi bir kazanç sağlayacağını kaydetti.
     Esnafın, ilçeye gelen yabancı TIR sürücüleriyle rahat anlaşabilmesi için İngilizce ve Arapça kursları açacaklarını belirten Tuncer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     ´´Yayladağı Gümrük Kapısı, Cilvegözü Gümrük Kapısı´na göre çok hareketli değildi. Bu uygulama ile hem Cilvegözü´ndeki yığılmalar önlenecek, hem de ilçe esnafımız kazanacak. Esnafın da gelen sürücülere her konuda kolaylık sağlaması için toplantılar yapacağız. Onları yeni uygulamaya hazırlayacağız. Suriye, Ürdün ve Lübnan´a çok yakın olan gümrük kapımızın tercih edileceğine inanıyoruz.´´
     Gümrük Müdürlüğü yetkilileri ise TIR trafiğine hazır olduklarını, Suriye´nin Lazkiye kentinin yollarının genişletme çalışmalarına başlandığını, bunların tamamlanmasıyla uygulama için gerekli alt yapının büyük oranda hazır olacağını belirtti.
     Yetkililer, gümrük kapısında X-Ray cihazının yanı sıra artacak iş yükü nedeniyle eleman eksikliğinin de giderileceğini kaydetti.

0 Yorumlarınız:

Sohbet Kutusu