Atatürk, Keldağ'ın Zirvesinde Anıldı

. 20 Mayıs 2008 Salı
  • Agregar a Technorati
  • Agregar a Del.icio.us
  • Agregar a DiggIt!
  • Agregar a Yahoo!
  • Agregar a Google
  • Agregar a Meneame
  • Agregar a Furl
  • Agregar a Reddit
  • Agregar a Magnolia
  • Agregar a Blinklist
  • Agregar a Blogmarks

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğrencileri ve öğretim görevlileri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Suriye sınırında bulunan 1729 rakımlı Akdeniz bölgesinin en yüksek dağına tırmanarak dağın zirvesine Türk bayrağı dikti.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen zirve yürüyüşü kapsamında Suriye sınırında bulunan Akdeniz bölgesinin 2. Hatay'ın ise en yüksek dağı olan 1729 rakımlı Keldağ'ın zirvesine öğrenci ve öğretim görevlileri tarafından Türk bayrağı dikildi. Sabah erken saatlerde konvoy halinde Antakya'dan Yayladağı ilçesi sınırlarında bulunan Keldağ eteklerine gelen 280 öğrenci ve öğretim görevlisi, sınır karakol görevlisi askerlerin refakatinde tırmanışa geçti. Hatay'da ilk kez MKÜ tarafından gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilecek olan zirve yürüyüşüne öğrencilerin yanı sıra ilerlemiş yaşlarına rağmen öğretim görevlileri de büyük ilgi gösterdiler. MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda da öğrencilerle birlikte Keldağ'ın zirvesine tırmanmak için ter döktü. Yaklaşık 5 saat süren zorlu tırmanışın ardından zirveye varıldı. Türkiye-Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan ve stratejik bir öneme sahip olan (Cebeli Akra) Keldağ'ın zirvesine varıldı. Dağın zirvesine öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından Türk bayrağı dikildi. Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra hep bir ağızdan "Dağbaşını Duman Almış" marşını söyledi. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canda burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'de ve üniversitemizde artık gardırop Atatürkçülüğü devri bitmiş, aktif Atatürkçülük devri başlamıştır. Aktif olmak ancak böyle zirvelere tırmanmakla olabilir" dedi.

"Saatlerce yürüdükten sonra Hatay'ın en yüksek dağına tırmandınız ve Türk bayrağını diktiniz. Sizleri kutluyorum" diyen Canda, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İnanıyorum ki Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri olarak bundan sonra da Türk bayrağını bilimsel, kültürel, sporsal alanda ve yaşamın her alanında dünyanın en yüksek tepelerine dikeceksiniz. Bu ancak çalışarak olur arkadaşlar, alın teri dökerek olur, bilek gücü ile emek vererek olur. Oturduğun yerde gardıropta olmaz. Onun için Türkiye'de artık aktif Atatürkçülük başlamıştır. Kim çalışıyorsa, ilerliyorsa, bilimsel, sanat, ticaret, ekonomi kısacası her alanda Türk bayrağını en yükseğe çıkartıyorsa işte en büyük Atatürkçü, en büyük yurtsever, en büyük vatansever odur".
MKÜ öğrencileri de, 19 Mayıs nedeniyle düzenlenen zirve yürüyüşüne katıldıkları için mutlu olduklarını ve tekrar yapılmasını istediklerini söyledi.

0 Yorumlarınız:

Sohbet Kutusu